Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari verificate de conducerea CJC

Lucrari verificate de conducerea CJC
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Lucrarile la drumurile judetene, verificate in teren de conducerea Consiliului Judetean     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, impreuna cu vicepresedintele Marius Minzat, au intreprins marti, 8 mai 2018, o vizita in teren al carei principal scop a fost acela de a verifica la fata locului modul de organizare a lucrarilor de imbunatatire a infrastructurii drumurilor judetene, precum si progresul fizic al acestora.
     „Mesajul nostru catre toate societatile constructoare e unul extrem de clar: drumurile judetene reprezinta prioritatea zero, astfel incat nu vom permite niciun fel de intarziere sau de neconformitate. Conditiile meteo sunt excelente, banii exista, nu ramane decat ca societatile sa se mobilizeze la maxim si sa lucreze intr-un ritm sustinut. In ceea ce ne priveste, vom inspecta toate santierele de pe drumurile judetene astfel incat acest lucru sa se si intample efectiv.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In acest context, primul dintre drumurile inspectate, in cadrul unui program mult mai amplu ce va continua, a fost drumul judetean 109 C Fizesu Gherlii – Santioana – Taga. In prezent, Consiliul Judetean deruleaza pe acest drum, prin intermediul societatii sale de profil, ,,DRUMURI SI PODURI JUDETENE CLUJ”  S.A., lucrari ce vizeaza mai multe sectoare in lungime totala de aproximativ 38 de kilometri.
     Lucrarile constau in burdusiri, plombari cu emulsie bituminoasa prin stropiri succesive, plombari cu beton asfaltic, aducerea la profil a acostamentelor, completarea acostamentelor, desfundarea si curatarea podetelor, santurilor si rigolelor. Totodata, urmeaza a fi asfaltat in perioada imediat urmatoare un sector in lungime de cca. 5 km. In ceea ce priveste termenul de finalizare a lucrarilor, acesta este finalul lunii mai, potrivit directorului DPJ Cluj S.A., dl. ing. Calin Platon si a presedintelui consiliului de administratie al societatii, dl. Curta Ioan.
     „Suntem extrem de preocupati ca repararea acestui drum, vital atat pentru locuitorii din zona cat si pentru impulsionarea dezvoltarii economico-sociale a unei parti importante a judetului, sa se finalizeze in cele mai bune conditii. In egala masura insa ne vom asigura ca banii vor fi judicios cheltuiti si ca toate lucrarile la drumurile judetene vor fi executate conform celor mai exigente normative.”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat.
     Tot in acest context, presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean au vizitat statia de producere a asfaltului pe care societatea Drumuri si Poduri Judetene Cluj S.A. o detine la Bontida, o investitie semnificativa si extrem de utila prin intermediul careia societatea a reusit, doar in cursul anului 2017, o productie importanta de 61972 de tone de mixtura asfaltica si 3109 mc beton de ciment.


Biroul de presa
9 mai 2018