Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari drum Ciucea - Vanatori

Lucrari drum Ciucea - Vanatori

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref: Demarare lucrări drum Ciucea – Vânători

            În data de 14.09.2010 au demarat lucrările la suprastructura drumului judeţean DJ108A Ciucea – Vânători – limita cu judeţul Sălaj, drum care face parte din proiectul finanţat în cadrul Proiectului Operaţional Regional „Reabilitarea drumului Ciucea – Crasna – Vârşolţ”, implementat în parteneriat de Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Judeţean Sălaj.  

            „Reabilitarea acestui drum judeţean, alături de modernizarea accesului rutier spre zona turistică Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor, realizate prin intermediul unor finaţări europene accesate de Consiliul Judeţean, fac parte din proiectul mai vast al administraţiei judeţene, care are în vedere modernizarea şi reabilitarea majorităţii drumurilor judeţene. Dacă ţinem cont şi de proiectul care vizează reabilitarea a 717 kilometri de drumuri judeţene în următorii doi ani, avem convingerea că cetăţenii judeţului, dar şi cei care se află în vizită sau doresc să dezvolte investiţii în  zona noastră, vor beneficia de o infrastructură rutieră de calitate”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe. 

            Proiectul „Reabilitarea drumurlui Ciucea – Crasna – Vârşolţ” are un buget total de 85.628.384,55 lei, din care suma de 71.777.171,24 lei este asigurată din fonduri europene, valoarea neeligibilă fiind de 357.454 lei, la care se adaugă TVA, în valoare de 13.493.759,21 lei. Partea de cofinanţare care îi revine Consiliului Judeţean Cluj este în valoare de 253.181 lei. Proiectul vizează creşeterea accesabilităţii zonei de confluenţă interjudeţeană prin racordarea zonei la drumul european E 60, DN 1H, DN 19B (Zalău - Oradea)  şi viitoarea Autostradă Braşov – Borş. Din cei 37,629 kilometri de drum care urmează să fie modernizaţi, 7,6 km se regăsesc în judeţul Cluj. 

Biroul de presă 

16.09.2010