Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Lucrari DJ statiunea Baisoara - partia Buscat

Lucrari DJ statiunea Baisoara - partia Buscat
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Au demarat lucrarile de asfaltare pe drumul judetean ce leaga statiunea Baisoara de partia de schi Buscat


     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta locuitorilor din zona, a turistilor, precum si a tuturor participantilor la trafic faptul ca pe drumul judetean DJ 107R Muntele Baisorii (statiunea Baisoara) – Muntele Mare (partia de schi Buscat) au inceput lucrarile de asfaltare.
     ,,Este o investitie cu adevarat strategica avand in vedere ca in perioada de iarna acest drum este extrem de solicitat de turisti. Or, tocmai pentru ca la munte sezonul rece si temperaturile scazute vin mai repede decat in restul judetului, am dispus intensificarea ritmului lucrarilor astfel incat sa profitam la maxim de vremea foarte buna din aceasta perioada” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In aceasta etapa, a fost deja asternut primul strat de asfalt pe un sector de drum in lungime de aproximativ un kilometru, urmand ca in zilele urmatoare sa se toarne si cel de-al doilea strat, cel de uzura. In paralel, lucrarile de modernizare si reabilitare continua cu realizarea de ziduri de sprijin.
     Pana la finalizarea completa a proiectului, lucrarile vor continua cu asternerea stratului de balast pe restul sectoarelor de drum, asternerea stratului de piatra sparta, realizarea de ziduri de sprijin, santuri betonate si santuri de pamant, covor asfaltic in doua straturi si semnalizare rutiera pe intregul sector de drum vizat, in lungime totala de 11,3 kilometri, mai exact de la kilometrul 47+350 pana la kilometrul 58+650.
     Reamintim in acest context faptul ca lucrarile la acest proiect de mare complexitate au demarat anul trecut si au constat in montarea a noua podete, profilarea si largirea platformei de drum, precum si realizarea de fundatii adancite pe mai multe sectoare de drum. In continuarea acestor lucrari, in acest an a fost executata asternerea de strat de balast pe mai multe tronsoane ale unui sector de drum in lungime de 3,5 kilometri. In ceea ce priveste complexitatea lucrarilor, aceasta este determinata atat de aspectele specifice reliefului muntos, cat si de conditiile meteorologice imprevizibile specifice zonei.

Biroul de presa
31 august 2017