Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de reabilitare a drumului judetean 150

Lucrari de reabilitare a drumului judetean 150


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Au demarat lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona faptul ca pe drumul judetean 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu au demarat lucrarile de reabilitare si modernizare, ca parte a unui amplu proiect ce vizeaza un tronson cu o lungime totala de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 pana la kilometrul 40+300.
     „Importanta acestor lucrari e data de faptul ca drumul judetean DJ 150 tranziteaza o zona extrem de vasta a judetului si asigura o legatura directa intre drumurile nationale DN 16, pe directia Mociu, si DN 15, pe directia Campia Turzii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     De o mare complexitate, lucrarile de reabilitare si modernizare presupun interventia pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului si incheind cu doua straturi de asfalt, binder si strat de uzura, cu insertie de material geocompozit antifisura. De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordari cu drumurile laterale, accese la proprietati, parcari, ziduri de sprijin, parapeti metalici flexibili, investitia urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.
     Lucrarile au demarat prin executarea de casete pentru largirea caii de rulare existente la 6 metri, cu repozitionarea axului drumului, si la mai mult de 6 metri in curbe, pe raza localitatii Frata, de la kilometrul 26+650 la kilometrul 29+500, urmand ca, ulterior, sa se execute lucrari de asternere a primului strat de asfalt pe acest sector. Importanta executarii cu prioritate a lucrarilor pe acest tronson de drum este determinata de gradul inaintat de uzura al acestuia, cu efecte negative asupra desfasurarii in bune conditii a traficului rutier.
     Reamintim in acest context faptul ca drumul judetean 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu este inclus in Programul de investitii privind lucrarile de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, lucrari finantate din creditul de 50 de milioane de euro contractat in acest scop de Consiliul Judetean Cluj.
     Lucrarile au un termen de executie de maxim 24 de luni si sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 34.805.018,05 lei, fara TVA.

Biroul de presa
11 octombrie 2018