Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de modernizare pe DJ 161A

Lucrari de modernizare pe DJ 161A


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Au demarat lucrarile de modernizare si reabilitare pe drumul judetean DJ 161A Iuriu de Campie – Ceanu Mare     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona faptul ca, pe drumul judetean DJ 161A, pe sectorul Iuriu de Campie – Ceanu Mare, au demarat lucrarile de modernizare si reabilitare a unui tronson cu o lungime de 7,19 kilometri, mai exact de la pozitia kilometrica 22+610 pana la pozitia kilometrica 29+800.
     „In prezent, lucrarile sunt in plina desfasurare, astfel ca, pana in momentul de fata a fost asfaltat un sector de drum in lungime de aproximativ doi kilometri. Importanta acestor lucrari deriva din faptul ca acest drum traverseaza aproape intreaga regiune de sud-est a judetului, oferind reale oportunitati de dezvoltare economico-sociala”, a precizat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Lucrarile au demarat prin refacerea dalelor de beton deteriorate, burdusiri, plombari si asternerea stratului de piatra in zonele unde se impune acest lucru. In aceasta faza, se afla in plina desfasurare lucrarile de asternere a primului strat de asfalt, cel de binder.
     Operatiunile presupun reabilitarea fundatiei drumului in zonele afectate si se vor finaliza prin asternerea a doua straturi de asfalt, binder si strat de uzura.  De asemenea, se vor realiza acostamente, santuri si podete, finalizarea completa a proiectului urmand sa se realizeze prin executia de marcaje si semnalizare rutiera.
     Lucrarile au un termen de executie de 10 de luni si sunt executate de Asocierea SC Samus Tec SA, SC Construct Perom si SC Via Procons SRL. Bugetul alocat acestui proiect este de 6.726.768,95 lei, fara TVA.

Biroul de presa
31 mai 2018