Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de modernizare pe 304 km de drumuri

Lucrari de modernizare pe 304 km de drumuri


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: 304 km de drumuri judetene vor beneficia de ample lucrari de reabilitare si modernizare     Reunit in sedinta ordinara, plenul Consiliului Judetean Cluj a aprobat luni, 19 februarie a.c., lista celor 26 de drumuri judetene pe care se vor executa in 2018 lucrari complexe de modernizare si reabilitare, in profunzimea drumului. Tot cu acest prilej, forul administrativ judetean a aprobat si suma totala destinata finantarii lucrarilor, aceasta fiind de 115.899.670 de lei.
     Astfel, in ceea ce priveste continuarea investitiilor demarate in anul 2017, forul administrativ judetean a alocat din bugetul propriu suma de 551.000 lei care, impreuna cu cei cca. 19 milioane de lei ce urmeaza a fi decontati prin programul guvernamental destinat sprijinirii infrastructurii locale, vor fi folositi pentru reabilitarea si modernizarea a aproximativ 110 kilometri de drumuri judetene.
     De asemenea, pentru finalizarea lucrarilor de modernizare incepute in cursul anului trecut si neterminate, dar si pentru demararea de noi investitii, pe o lungime totala de 194 de kilometri de drumuri judetene, Consiliul Judetean a alocat nu mai putin de 109.489.670 lei, banii provenind din creditul contractat in acest scop de forul administrativ judetean la finele anului 2016.
     „2018 e anul in care aceste investitii complexe finalizate cu asternerea a doua straturi de asfalt vor viza nu mai putin de 26 de drumuri judetene de pe intreg teritoriul judetului. E vorba de 304 km, un numar record, nemaiintalnit pana acum. Efortul care sta insa in spatele acestui ambitios program de investitii e unul considerabil, zeci si zeci de documentatii tehnice, avize si acorduri pe care a trebuit sa le obtinem si care ne permit acum sa transformam drumurile judetului intr-un imens santier” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Nu in ultimul rand, pentru ca investitiile sa se deruleze in conditii optime, acestor sume li se adauga o serie de alte fonduri cu titlul de cheltuieli de investitii, in cuantum de 5.859.000 de lei, necesare pentru achitarea serviciilor de intabulare, a serviciilor de laborator incercari drumuri, a expertizelor tehnice, avizelor, acordurilor, verificarilor tehnice pentru proiecte, a documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii (DALI) si, respectiv, a cotelor aferente Inspectoratului de Stat in Constructii.

Biroul de presa
20 februarie 2018