Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de intretinere pe DJ 161A Apahida - Cojocna

Lucrari de intretinere pe DJ 161A Apahida - Cojocna


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Lucrări de întretinere pe drumul judetean DJ 161A Apahida - Cojocna

 

Consiliul Judetean Cluj anuntă cetătenii din zonă, participantii la trafic si turistii asupra faptului că, pe drumul judetean DJ 161A Apahida – Cojocna, de la pozitia kilometrică 0+000 la 12+000, se desfăsoară ample lucrări de întretinere a carosabilului constând în frezarea asfaltului, plombări cu asfalt si burdusiri. În această fază, lucrările au fost executate pe un sector în lungime de aproximativ 9,5 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 9+500, acestea continuând până la finalizarea întregului tronson de drum vizat.

Decizia de a realiza aceste lucrări de întretinere curentă pe drumul judetean care leagă Apahida de Cojocna a fost determinată atât de necesitatea asigurării unei circulatii civilizate, în conditii optime de sigurantă si rapiditate, cât si de numeroasele solicitări ale locuitorilor din zonă si ale turistilor care frecventează Băile Cojocna, bine-cunoscute pentru lacurile si bazinele cu apă sărată folosite în scopuri terapeutice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Consiliul Judetean Cluj reaminteste în acest context faptul că respectivul sector de drum, în lungime de 12 kilometri, este inclus în Programul de lucrări de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, lucrările urmând a fi astfel finantate din creditul bancar în valoare de 225.000.000 lei contractat de către forul administrativ judetean. Momentan, proiectul se află în procedura de licitatie a serviciilor de proiectare, urmând ca acesta să parcurgă fazele de obtinere a avizelor si a autorizatiei de construire, respectiv a licitatiei de executie a lucrărilor. În acest sens, demararea efectivă a lucrărilor de modernizare va avea loc după parcurgerea tuturor etapelor premergătoare amintite anterior.

 

 Biroul de presă

 23 iunie 2017