Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de intretinere pe DJ 109A Chinteni

Lucrari de intretinere pe DJ 109A Chinteni


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Consiliul Judetean a demarat, azi, lucrari de intretinere pe drumul judetean DJ 109A Chinteni     Marti, 25 iulie a.c., Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de intretinere curenta si periodica a drumului judetean DJ 109A Chinteni – intersectia cu drumul judetean DJ 109 (Vultureni), scopul acestora fiind cel de asigurare a unei circulatii normale si in conditii de siguranta.
     Este vizat un sector de drum in lungime de 17 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv intrarea in localitatea Chinteni si pana la kilometrul 27+200 - intersectia cu drumul judetean DJ 109. Lucrarile constau in plombari full jet cu stropiri succesive de emulsie si plombari cu asfalt.
     „Asa dupa cum am promis, am inceput lucrarile de intretinere la acest drum pe care ni-l dorim a fi in conditii cat mai bune de circulatie. Nu ne vom opri insa aici, lucrarile complexe de reabilitare si modernizare urmand sa demareze dupa ce lucrarile la canalizare derulate de Primaria Chinteni se vor finaliza” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Reamintim in acest context faptul ca drumul judetean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Jurca urmeaza sa beneficieze de ample lucrari de modernizare si reabilitare ce vor fi finantate din creditul de 50.000.000 de euro contractat de Consiliul Judetean.
     Pana la acel moment insa, pe raza localitatii Chinteni sunt prevazute lucrari de extindere a retelei de canalizare derulate de Primaria comunei, astfel ca lucrarile de modernizare nu vor putea demara decat dupa finalizarea acestora. Cu toate acestea, din dorinta de a asigura conditii normale de trafic locuitorilor comunei Chinteni precum si tuturor celor care tranziteaza acest drum, a fost facuta o evaluare a situatiei din teren, s-a incheiat un contract de executie iar lucrarile de intretinere au fost demarate in cursul acestei zile.
     In ceea ce priveste lucrarile mult mai ample de reabilitare si modernizare ce urmeaza a avea loc in cadrul programului de investitii al Consiliului Judetean, proiectul se afla in prezent in faza finala de obtinere a avizelor pentru autorizatia de construire, executia urmand sa inceapa ulterior obtinerii autorizatiei si, in mod evident, finalizarii lucrarilor derulate de administratia locala a comunei Chinteni.

Biroul de presa
25 iulie 2017