Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de intretinere pe 38 de drumuri judetene

Lucrari de intretinere pe 38 de drumuri judetene


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. 38 de drumuri judetene vor beneficia in 2018 de lucrari de intretinere     Consiliul Judetean Cluj a aprobat lista celor 38 de drumuri judetene pe care se vor executa in anul 2018 lucrari de intretinere curenta si periodica. Conform programului de lucrari aprobat de plenul forului administrativ judetean, nu mai putin de 70.000.000 de lei au fost alocati de Consiliul Judetean pentru executarea acestor lucrari.
     Lucrarile de intretinere constand in plombari, burdusiri si curatiri ale acostamentelor, santurilor si podetelor vor fi executate pe nu mai putin de 38 de drumuri judetene. Dintre acestea, pe 14 tronsoane, in lungime totala de 113 km, vor fi realizate lucrari de asternere de covor asfaltic.
     „Chiar daca vorbim de lucrari de intretinere, am insistat ca o buna parte a acestora sa se finalizeze cu turnarea de covor asfaltic, astfel incat durabilitatea acestora si beneficiile pe care participantii la trafic le vor resimti sa fie cat mai mari” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste procedura de alegere a sectoarelor de drum care vor beneficia de lucrari de intretinere, criteriile avute in vedere au fost de natura obiectiva. Au fost, astfel, avute in vedere, in principal, starea de viabilitate a acestora, programele de reabilitare si modernizare aflate in desfasurare precum si lucrarile de intretinere care au fost incepute in anul anterior, astfel incat sa se asigure o continuitate.
     Suma de 70.000.000 de lei alocata de Consiliul Judetean cuprinde, alaturi de contravaloarea lucrarilor propriu-zise de intretinere din 2018, si valoarea contractelor de deszapezire aferente perioadei 1 ianuarie - 31 martie 2018 precum si acoperirea costului aferent derularii lucrarilor de realizare a marcajelor si indicatoarelor rutiere, respectiv a posibilelor cheltuieli pentru anumite situatii de urgenta ivite pe parcursul anului.
     Reamintim in acest context faptul ca, in urma procedurii de licitatie deschisa desfasurate in acest scop, in anul 2015 a fost incheiat intre Judetul Cluj si SC Diferit SRL pentru Lotul 1 si, respectiv Asocierea SC Drumuri si Poduri Judetene SA -  Societatea de Constructii Napoca SA pentru Loturile 2 si 3, cate un Acord - Cadru  de „Lucrari de intretinere pe timp de vara si prestarea serviciilor de deszapezire a drumurilor judetene din Judetul Cluj”, pe o perioada de 3 ani incepand cu data de 7 aprilie 2015 si pana in 6 aprilie 2018.

Biroul de presa
20 februarie 2018