Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de asfaltare pe drumul judetean DJ 161B Turda-Bogata-Calarasi

Lucrari de asfaltare pe drumul judetean DJ 161B Turda-Bogata-Calarasi

                                                                              

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref. Lucrări de asfaltare pe drumul judeţean DJ 161B Turda - Bogata - Călăraşi


     În cadrul Programului de lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 180/2016,  au loc lucrări de asfaltare pe drumul judeţean DJ 161B Turda - Bogata – Călăraşi prin aşternerea primului strat de covor asfaltic pe un nou sector de drum.
     După ce, anterior, mai multe sectoare ale acestui drum judeţean au fost asfaltate, prin intermediul lucrărilor demarate acum se urmăreşte ca la final covorul de asfalt să acopere întregul tronson în lungime de 10 kilometri, de la kilometrul 30+647 până la kilometrul 40+647.
     „Consider asfaltarea acestui drum ca având o importanţă deosebită pentru economia întregului judeţ, cu atât mai mult cu cât zona prin care trece reprezintă unul dintre cele mai importante bazine agricole şi legumicole din judeţ. Practic, reabilitarea şi modernizarea acestui drum, prin turnarea de covor asfaltic, va oferi noi perspective de dezvoltare a acestei zone al cărei potenţial economic poate fi mult mai bine pus în valoare” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
     În momentul de faţă se lucrează la aşternerea primului strat de asfalt (binder) între localităţile Bogata şi Călăraşi, urmând ca ulterior să se execute lucrări de aşternere a celui de-al doilea strat de asfalt (strat de uzură), cu inserţie de plasă de geocompozit între cele două straturi. Totodată, lucrările de modernizare mai prevăd realizarea de şanţuri, şanţuri pavate cu beton, acostamente şi semnalizare rutieră.

Biroul de presă
29 august 2016