Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de asfaltare pe drumul judetean 108C

Lucrari de asfaltare pe drumul judetean 108C


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Lucrari de asfaltare pe drumul judetean 108C Manastireni – Calata – Margau – Rachitele


     In cadrul programului de lucrari care vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere a judetului, Consiliul Judetean Cluj a demarat noi lucrari de investitii pe drumul judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau – Scrind – Frasinet.
     „Importanta strategica a acestui sector de drum pe care il reabilitam si modernizam conform celor mai exigente standarde e data de faptul ca in acest fel vom asigura un acces usor, rapid si in conditii de siguranta spre zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor, spre Parcul Natural Apuseni, Cascada „Valul Miresei” din Rachitele precum si spre numeroase altele obiective turistice de interes major” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, dupa ce, in prealabil, au fost executate pe anumite tronsoane de drum lucrari constand in santuri betonate, montarea de podete tubulare si lucrari pregatitoare in vederea asfaltarii, in aceste zile se executa lucrari de asternere de covor asfaltic care vizeaza un sector de drum cuprins intre pozitiile kilometrice 51 si 53 si lucrari de reabilitare a podului aflat la pozitia kilometrica 53+300. Fiind vorba despre lucrari complexe, in profunzimea drumului, acestea constau in turnarea de covor asfaltic in doua straturi, respectiv binder si strat de uzura, insertie de material geocompozit antifisura, executarea de santuri si acostamente.
     Dupa finalizarea acestui tronson, lucrarile de asfaltare vor continua pe sectorul de drum cuprins intre pozitiile kilometrice 51 si 47.
     Lucrarile de investitii pe drumul judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau – Scrind – Frasinet se executa in cadrul unui proiect mult mai amplu care vizeaza modernizarea si reabilitarea unui sector de drum in lungime de aproximativ 23 de kilometri, mai exact de la kilometrul 36+050 pana la kilometrul 59+000, pe unele dintre sectoare lucrarile fiind finalizate in cursul anului trecut.

Biroul de presa
4 mai 2017