Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de asfaltare pe DJ 109D

Lucrari de asfaltare pe DJ 109D

                                                                                      

                                                                      CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Lucrări de asfaltare pe drumul judeÈ›ean 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic

 

În cadrul programului de lucrări care vizează îmbunătăÈ›irea infrastructurii rutiere a judeÈ›ului, Consiliul JudeÈ›ean Cluj a demarat execuÈ›ia lucrărilor de asfaltare pe drumul judeÈ›ean DJ 109D Gherla – Nicula – Săcălaia – Sic. AÈ™ternerea de covor asfaltic se desfăÈ™oară pe tronsoanele acestui drum  cuprinse între kilometrul 0+000 şi kilometrul 4+080 şi, respectiv, între kilometrul 4+780 şi kilometrul 7+000.

Cel mai important beneficiu pe care aceste lucrări îl vor genera constă în asigurarea unui acces facil la mai multe obiective de mare interes turistic din zonă printre care Mănăstirea de la Nicula, Lacul È™tiucilor de la Săcălaia sau RezervaÈ›ia naturală StufăriÈ™urile de la Sic, cunoscută È™i ca Delta Clujului sau Delta Ardealului” a declarat preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, domnul Alin TiÈ™e.

Până în acest moment, a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de 2,61 de kilometri, între kilometrul 1+470 È™i kilometrul 4+080. În paralel cu aceste lucrări È™i cu cele care urmează să se execute pe sectoarele de drum vizate, sunt prevăzute È™i lucrări de întreÈ›inere constând în plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, reprofilarea de drum cu cilindrare cu adaos de piatră spartă, acostamente, burduÈ™iri, curăÈ›area È™anÈ›urilor È™i a rigolelor, precum È™i curăÈ›area È™i desfundarea podeÈ›elor.

 

 

Biroul de presă

12 mai 2017