Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de asfaltare pe DJ 107P

Lucrari de asfaltare pe DJ 107P
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Lucrarile de modernizare a drumului judetean 107P (DN 1) Gilau – Somesu Rece – Marisel – DN 1R au intrat in faza de asfaltare     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic, a locuitorilor din zona si a turistilor faptul ca pe drumul judetean 107P (DN 1) Gilau – Somesul Rece – Marisel – DN 1R lucrarile de reabilitare si modernizare derulate de forul administrativ judetean au intrat in faza de asfaltare pe sectoare, conform graficului de lucrari.
     „Modernizarea drumului judetean 107P constituie un obiectiv de o importanta strategica intrucat acesta traverseaza o mare parte a Muntilor Apuseni, o zona extrem de atractiva atat din punct de vedere turistic cat si istoric, social si economic. In acelasi timp, necesitatea reabilitarii lui a fost determinata de faptul ca a avut de suferit de-a lungul timpului atat din cauza calamitatilor, cat si a conditiilor specifice de relief”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Dupa ce, anterior, a fost asternut primul strat de asfalt, respectiv binder, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 2+000 si kilometrul 4+560, in aceste zile a fost finalizata asternerea stratului de binder pe tronsonul cuprins intre kilometrul 41+900 (Crucea Iancului) si kilometrul 44+260 (jonctiunea cu drumul national DN 1R). Importanta asfaltarii cu prioritate a acestui sector e data de  faptul ca acesta era, practic, singurul tronson incadrat in categoria drumurilor de piatra situat pe acest drum judetean, o portiune de drum greu accesibila datorita reliefului, mai ales in conditii meteorologice deosebite.
     Lucrarile de asternere a primului strat de asfalt vor continua in perioada urmatoare pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 4+560 si kilometrul 16+000.
     Investitia vizeaza drumul judetean DJ 107P  pe intreaga sa lungime, respectiv 44,26 de kilometri, de la kilometrul 0+000 pana la kilometrul 44+260 si presupune tipuri de lucrari de o mare complexitate, incepand de la fundatia drumului, in zonele unde se impune acest lucru, si incheind cu doua straturi de asfalt, binder si strat de uzura. De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordari cu drumurile laterale, investitia urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.
   

Biroul de presa
3 octombrie 2018