Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari de asfaltare pe DJ 107J

Lucrari de asfaltare pe DJ 107J

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Se executa lucrari de asfaltare pe drumul judetean 107J Valea Ierii – Caps - Cerc     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic, a turistilor si a locuitorilor din zona faptul ca, in cadrul programului de lucrari ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere a judetului, pe drumul judetean DJ 107J Valea Ierii – Caps – Cerc au demarat o serie lucrari de intretinere si reparatii care se vor finaliza cu asternerea de covor asfaltic. Este, astfel, vizat un tronson cu o lungime de 4,3 kilometri cuprins intre pozitiile kilometrice 11+400 si 15+700.
     „Sunt lucrari ce au drept scop asigurarea unei circulatii rutiere in conditii optime dar, mai ales, impulsionarea dezvoltarii economico-sociale a acestei zone cu un imens potential, turistic dar nu numai.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Dupa ce, in prealabil, au fost executate lucrari pregatitoare constand in inlaturarea denivelarilor, plombari cu beton asfaltic si burdusiri, proiectul a ajuns in etapa asternerii de covor asfaltic, fiind deja asfaltat, pana in acest moment, un sector in lungime de aproximativ un kilometru.
     In ceea ce priveste calitatea lucrarilor si conformarea acestora la standardele in domeniu, la solicitarea Consiliului Judetean Cluj, in calitate de beneficiar al investitiei, un laborator specializat a extras de pe acest sector de drum carote pentru verificarea calitatii stratului de asfalt, respectiv a grosimii si consistentei acestuia.
     Lucrarile vor fi finalizate prin completarea de acostamente, desfundarea si curatarea santurilor, rigolelor si podetelor, precum si prin repararea trotuarelor cu asfalt turnat.


Biroul de presa
24 mai 2018