Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lucrari ample pe DJ 161C

Lucrari ample pe DJ 161C
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Ample lucrari de reabilitare si modernizare pe drumul judetean 161C Iclod – Alunis - Corneni     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona  faptul ca pe drumul judetean 161C Iclod – Alunis – Corneni au demarat si se afla in plina derulare ample lucrari de modernizare ce au drept scop reabilitarea caii de rulare incepand de la fundatie, in profunzimea drumului, pana la asternerea de covor asfaltic in doua straturi, respectiv binder si strat de uzura. In acelasi timp, investitia va cuprinde inclusiv realizarea de acostamente, santuri si podete, marcaje si semnalizare rutiera.
     ,,Modernizarea si reabilitarea acestui drum judetean are rolul de a asigura cetatenilor din zona un acces rapid si in conditii de siguranta la drumul national DN 1C, prin localitatea Iclod, si, mai departe, pe directiile Cluj-Napoca si Gherla – Dej, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Proiectul vizeaza un tronson in lungime totala de 13 kilometri, lucrarile urmand sa se desfasoare in doua etape. Prima etapa a lucrarilor vizeaza sectorul de drum Alunis – Corneni, de la kilometrul 10+300 pana la kilometrul 13+000. In aceasta faza au fost deja finalizate lucrarile de asternere a stratului de piatra pe intreaga lungime a sectorului si, de asemenea, a fost asternut primul strat de asfalt pe o lungime de aproximativ un kilometru. Totodata, pentru verificarea calitatii stratului de asfalt turnat, in ceea ce priveste grosimea si consistenta acestuia, de pe acest sector de drum au fost extrase carote de catre un laborator specializat.
     Dupa finalizarea completa a lucrarilor pe acest sector proiectul va intra in cea de-a doua etapa de executie care vizeaza sectorul de drum Iclod – Alunis, in lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 pana la kilometrul 10+300.
     Pentru a se asigura calitatea si, respectiv, caracterul conform al lucrarilor, acestea se executa  exclusiv in conditii meteorologice favorabile, fiind permanent verificate de reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj si de dirigintii de santier din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj.


Biroul de presa
11 iulie 2018