Luare de pozitie ref. afirmatii L. Dragnea

Reprezentanţii PSD continuă seria confuziilor grave care încep să abunde din partea partidelor care fac din orice şi cu orice metodă o aşa numită politică de opoziţie actualului Guvern. Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a ieşit public cu o afirmaţie care dacă nu este rodul unei rele intenţii voite demonstrează clar modul defectuos în care informaţiile ajung şi mai apoi sunt gestionate la Bucureşti. Potrivit acestuia în selecţia proiectelor aprobate pentru finanţare pe măsura 322, care se referă la renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, au fost atribuite primăriilor PDL, judeţul Cluj fiind favorizat în acest sens. 

           Liviu Dragnea afirmă că „am rămas de-a dreptul surprins că regiuni cum ar fi Teleorman, Dolj, Olt, care aveau proiecte foarte bine elaborate de primari PSD si PNL nu au primit finanţare pentru niciunul. În schimb, regiuni cum ar fi Clujul au primit finanţare pentru 88 de proiecte. Este un  fals care ne va determina să atacăm aceste măsuri incalificabile ale actualului Guvern„.  Acestei poziţii, plin de aplomb şi indignare, i se alătură şi reprezentantul altui partid din grupul celor care contestă cu sau fără motiv orice măsură sau proiect dezvoltat de executiv, deputatul PNL Ciprian Dobre, care a anunţat că va cere Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de ancheta privitoare la aprobarea proiectelor de finanţare pe măsura 322. Liberalul a spus că a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek, în care arată neregulile constatate în procesul acordării fondurilor europene. 

            În fapt realitatea este cu totul diferită de cele reclamate de reprezentanţii PSD şi ai PNL. Cele 88 de proiecte promovate de judeţul Cluj pe măsura 322, sunt de fapt 45, dintre care, în final, doar 18 au fost acceptate spre finanţare. Iar dacă este să discutăm despre favorizarea primăriilor PDL, doar patru din cele 18 au primari ai acestui partid. Spre corecta informare prezentăm situaţia primăriilor care au primit finanţare, după cum urmează: PNL – 7 (Apahida, Căpuşu Mare, Chiueşti, Borşa, Vad, Aluniş, Bonţida), PDL – 4 (Sănduleşti, Jichişu de Jos, Aghireşu, Iclod), PSD – 4 (Panticeu, Cămăraşu, Gilău, Dăbâca) şi UDMR – 3 (Buza, Mociu, Suatu). În acest mod au fost favorizate primăriile partidului condus de către primul ministru Emil Boc! Reaua voinţă şi prezentarea deformată a realităţii nici nu mai are nevoie de vreun comentariu! 

            Reamintim că modul în care au fost tratate proiectele promovate de judeţul Cluj a stârnit la vremea respectivă reacţia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, care a protestat în mod public faţă de modul în care s-au avizat spre finanţare proiectele promovate de la nivelul judeţului Cluj către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.  

„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj protestez în mod public, solicitând totodată demisia sau destituirea de către Ministrul Agriculturii şi  Dezvoltării Rurale a directorului general al APDRP, Gavril Vădan, având în vedere interpretarea abuziv-subiectivă a dosarelor promovate de către judeţul Cluj, fără criterii clare şi cu modificarea acestora în timpul derulării procedurilor de evaluare a criteriilor cu privire la stabilirea gradului de sărăcie al comunităţilor. Este inadmisibil ca din 45 de proiecte declarate eligibile la nivelul judeţului Cluj doar 18 să primească finanţare, prin aceasta fiind afectată dezvoltarea întregului judeţ”, afirma preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe în data de 25 mai 2010.  

            Cele 45 de proiecte promovate spre finanţare de la nivelul judeţului Cluj se refereau la investiţii de infrastructură, lucrări de apă şi canalizare, staţii de epurare, asfaltarea de drumuri comunale, construirea şi reabilitarea de cămine culturale, dispensare şi spaţii medicale, etc, iar strategia de dezvoltare a judeţului include o serie din aceste proiecte. 

            În aceste condiţii preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, protestează în mod public faţă de deformarea adevărului într-un mod atât de grosolan. „Traversăm o perioadă grea. Criza ne afectează pe toţi şi creează o instabilitate emoţională generată de grija zilei de mâine. Tocmai de aceea consider josnice aceste metode de a profita de neliniştea cetăţenilor, vehiculând informaţii de natură să creeze suspiciuni şi tensiuni. Fac apel la reprezentanţii clasei politice, în special al celor aflaţi în opoziţie, să se limiteze la a prezenta informaţii reale, sau la a genera soluţii. Critica doar de dragul de a critica, aruncarea cu noroi în adversari ignorând realitatea şi adevărul, sunt arme cu care anumiţi politicieni ne-au obişnuit, însă acest fapt nu le aduce nicio scuză sau înţelegere. În plus, încercarea de a câştiga capital politic prin aceste metode ordinare nu face cinste nici clasei politice româneşti. În acest context îi recomand d-lui Dragnea să se ocupe de problemele judeţului Teleorman, probabil aşa ar putea câştiga mai multe proiecte pentru comunitatea pe care o reprezintă. Totodată, mi-aş dori ca astfel de personaje, pentru care minciuna este regulă de comunicare, să iasă din viaţa publică a ţării, şi să lase loc unui altfel de mod, mai sănătos, de a promova interesul public”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul AlinTişe.

 

Cluj-Napoca 

14.06.2010  

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW