Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lista solicitanti documentatie Aeroport

Lista solicitanti documentatie Aeroport

 

 

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Listă solicitanţi documentaţie “Construire suprafeţe de mişcare Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”

           Un număr de 35 de societăţi au ridicat, până în momentul de faţă, documentaţia de atribuire pentru construire suprafeţelor de mişcare aeroportuare la RA Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca SA, regie aflată în proprietatea Consiliului judeţean Cluj. “Interesul mare manifestat pentru acest proiect ne dă o garanţie a unei participări pe măsură la procedura de atribuire, astfel încât acest proiect, care face parte din proiectul general al Consiliului Judeţean de dezvoltare în continuare a acestui important obiectiv, să fie dus la capăt în cele mai bune condiţii”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            Durata de realizare a investiţiei este de 14 luni de la semnarea contractului, valoarea totală fiind de 18.810.000 Euro, fără TVA, bani asiguraţi din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport, cofinanţarea fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Cluj, din sursele proprii ale RA Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca SA şi din alte surse legal constituite. În urma investiţiei Aeroportul va beneficia de şapte locuri de parcare pentru aeronave de tipul B747 – 900, A321 sau MD – 90, de o platformă de operare de 470 x 97 m,  platformă de degrevare, cale de rulare.

            “Construirea platformei de îmbarcare-debarcare va duce la creşterea numărului de locuri de parcare pentru aeronave de categoria C şi va spori operativitatea procesării pasagerilor din Terminalele de Plecări şi de Sosiri. În acelaşi timp, construirea unei noi căi de rulare va duce la descongestionarea traficului aerian şi implicit la creşterea gradului de operare al Aeroportului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            Ataşăm lista societăţilor care au ridicat documentaţia de atribuire.

 

Biroul de presă

23.11.2010