Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Linie suplimentara de garda la SCBI

Linie suplimentara de garda la SCBI


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Linie suplimentara de garda la Spitalul Clinic de Boli Infectioase


 
     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a dispus, in urma discutiilor purtate in acest sens cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infectioase, suplimentarea cu inca o linie de garda a activitatii acestei unitati medicale aflate sub autoritatea forului administrativ judetean.
     „Aceasta masura va fi extrem de benefica pentru pacienti intrucat se va evita situatia in care sa trebuiasca sa astepte un interval mare de timp in incaperi supraaglomerate, alaturi de alte persoane cu boli transmisibile. In acelasi timp, medicii de garda pe linia de spital se pot ocupa in detaliu de cazurile severe spitalizate” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In acest sens, masura este aplicata pentru o perioada determinata, fiind valabila pe parcursul a trei luni, respectiv in perioada februarie – aprilie 2018 si este justificata de faptul ca incepand cu luna ianuarie a.c. se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de cazuri de infectii respiratorii, precum gripa, pneumonia si sepsisul respirator.
     De asemenea, numarul pacientilor care se adreseaza Camerei de garda a Spitalului de Boli Infectioase pe parcursul a 24 de ore este de aproximativ 80, preconizandu-se ca acesta va creste in perioada urmatoare. Astfel, in urma situatiei create, linia de garda suplimentara va functiona zilnic in lunile februarie, martie si aprilie a.c., intre orele 14.00 – 08.00 si va fi deservita de 9 medici pentru a caror plata resursele financiare necesare sunt asigurate in totalitate.


Biroul de presa
8 februarie 2018