Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lansare proiect la Consiliul Judetean Cluj

Lansare proiect la Consiliul Judetean Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Lansarea proiectului european „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”


     Consiliul Judetean Cluj a gazduit miercuri, 11 aprilie 2018, conferinta de lansare a proiectului cu finantare europeana „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”. Proiectul a fost initiat ca urmare a necesitatii alinierii la noile cerinte ale sistemului de management al calitatii (ISO 9001:2015), in vederea cresterii performantei la nivelul tuturor structurilor din cadrul institutiei precum si in relatia cu cetateanul.
     „Este, fara indoiala, un proiect care raspunde intru totul cerintelor unei societati aflate intr-o permanenta schimbare dar si celor mai recente tehnologii si tendinte din domeniu. Am certitudinea ca la finalul perioadei de implementare rezultatele vor fi mai mult decat vizibile si vor fi resimtite atat in ceea ce priveste perfectionarea activitatii interne, cat si referitor la imbunatatirea relatiei dintre Consiliul Judetean, pe de o parte si cetatenii, organizatiile si entitatile cu care acesta interactioneaza zi de zi, pe de alta parte” a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Finantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014 – 2020, proiectul are o valoare totala de 624.995,52 de lei, din care 85% reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul Social European, in cuantum de 531.246,19 de lei, 13% este finantarea nerambursabila din bugetul national, in suma de 81.249,41 de lei, iar cofinantarea eligibila de la Consiliul Judetean Cluj este de 12.499,92 de lei, reprezentand 2 % din valoarea totala.
     Urmare a implementarii proiectului, alaturi de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ judetean, de castigat vor avea, in primul rand, cetatenii care beneficiaza de serviciile oferite de catre institutie, entitatile subordonate Consiliului Judetean dar si celelalte institutii si organizatii cu care institutia administrativa judeteana intra in contact in vederea solutionarii diverselor probleme.
     Conferinta ce a avut loc la sediul forului administrativ judetean si la care au fost invitati sa participe si reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Cluj a fost un bun prilej pentru a asigura toti primarii de intregul sprijin si deplina sustinere a forului administrativ judetean in procesul de accesare a fondurilor europene pentru imbunatatirea activitatii institutionale si a serviciilor oferite cetatenilor.
     Reamintim faptul ca proiectul ,,Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”, este unul din cele sapte proiecte in valoare totala de 143.274.500 euro aflate in implementare in momentul de fata la nivelul forul administrativ judetean, din care suma nerambursabila provenita de la Uniunea Europeana este de 125.693.500 euro.


Biroul de presa
11 aprilie 2018