Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 21 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Lansare licitatie-deschidere de noi rute de pe Aeroportul International

Lansare licitatie-deschidere de noi rute de pe Aeroportul International

                                                                                     

                                                     CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Sinteză conferinţă de presă 13.08.2012 – Lansare licitaţie - Deschidere de noi rute de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

    Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu alături de directorul R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, domnul David Ciceo au susţinut azi, 13.08.2012, la sediul instituţiei, o conferinţă de presă  în cadrul căreia s-a anunţat lansarea procedurii de selecţie publică de oferte pentru deschiderea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.
     Astfel, Comisia Europeană prin Decizia SA 34050 (2012/N) a aprobat acordarea unui ajutor financiar operatorilor aerieni care încep operarea de rute noi cu plecare de la Cluj-Napoca.
Procedura se lansează în primă fază pentru destinaţiile Bruxelles Sud Charleroi (Belgia) şi Weeze-Dusseldorf (Germania), ofertele putând fi depuse la Consiliul Judeţean Cluj până în 20 septembrie 2012, ora 09.00, data de deschidere a ofertelor fiind 20 septembrie 2012, ora 11.00.
     De asemenea, o nouă procedură de selecţie publică se va organiza în luna septembrie 2012 pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania).
     Ajutorul la deschiderea de noi rute va fi oferit operatorilor aerieni pe o perioadă de 5 ani şi nu va depăşi 14 Euro/pasager îmbarcat în primul an, urmând a fi plătit în sistem degresiv. Pentru ca o companie aeriană să primească acest ajutor, o condiţie obligatorie este să opereze pe o rută finanţată prin schema de ajutor fără a primi ajutor financiar timp de încă 2 ani şi jumătate după expirarea perioadei de 5 ani.
     Fondurile se vor aloca în funcţie de realizarea efectivă a zborurilor, suma maximă aprobată de Comisia Europeană pentru anul 2012 fiind de 900.000 euro.
    “Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este primul aeroport din România care a demarat o asemenea procedură ce contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii. Acest lucru asigură conformarea Aeroportului la cele mai riguroase standarde europene şi consacrarea lui drept cel mai important nod de comunicaţii aeriene din regiune, contribuind astfel la dezvoltarea judeţului şi a regiunii prin mărirea accesibilităţii mediului de afaceri, creşterea numărului de pasageri şi implicit a  numărului de turişti.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
    Alăturat vă transmitem materialul prezentat în cadrul conferinţei de presă.

Biroul de presă
13.08.2012