Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Lansare harta cicloturism

Lansare harta cicloturism

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Lansare hartă cicloturism 

            Consiliul Judetean Cluj, împreună cu editura cartografică Schubert & Franzke a lansat astăzi, 04.06.2010, sub numele de  "100 de excursii cu bicicleta în zona Clujului" - prima hartă de cicloturism şi mountain bike a împrejurimilor municipiului Cluj-Napoca. “Harta este un veritabil ghid turistic în format de hartă şi o premieră la nivel regional şi naţional. Acest nou produs este o continuare a unei colaborări fructuoase între Consiliul Judeţean şi editură, concretizată deja în mai multe produse cartografice. Şi este doar începutul, colaborarea dintre noi urmând să aducă şi alte hărţi de care judeţul nostru are nevoie”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe. 

Valoarea acestei hărţi constă nu doar în caracterul actual şi detaliat al hărţii (scara 1:75.000), ce acoperă un areal de peste 4000 de kilometri pătraţi (mai mult de jumătate din suprafaţa judeţului Cluj), ci mai ales în cele 100 de trasee propuse pentru turismul pe bicicletă - o selecţie atentă făcută de autorul Radu Mititean în decursul a 1000 de zile de documentare pe teren, utilizând un set complex de criterii destinate să satisfacă toate gusturile şi dorinţele bicicliştilor, beneficiind totodată de egida şi expertiza Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN) şi Federaţiei Bicicliştilor din România (FBR). 

Cele 100 de trasee cicloturistice (20 "de şosea" şi 80 "de munte/MTB") sunt trasate pe hartă şi descrise în text şi imagini, fiecare putând fi parcurse într-o zi. Totalizează peste 4900 km lungime şi peste 84000 metri diferenţă de nivel în urcuş, acoperă relativ uniform o zonă de circa 70 x 60 km în jurul Clujului şi oferă o paletă largă de opţiuni, ca tip, stil, lungime şi grad de dificultate a rutei, fiind totodată incluse cvasitotalitatea localităţilor din zonă şi toate obiectivele turistice semnificative, fiecare traseu având totuşi un anumit nivel de uniformitate şi individualitate. 

Această hartă poate fi de folos şi altor categorii în afara bicicliştilor, cum ar fi pasionaţilor de drumeţii şi poate fi un instrument valoros nu doar pentru orientarea cicloturiştilor individuali, ci şi ca instrument de lucru şi material de marketing pentru pensiuni, centre de informare turistică, agenţii de turism, cluburi de profil etc. 

Biroul de presă 

04.06.2010