Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Judetul Cluj, reprezentat la Targul de Fete

Judetul Cluj, reprezentat la Targul de Fete


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Judetul Cluj, reprezentat la Targul de Fete de pe Muntele Gaina


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea forului administrativ judetean, va reprezenta judetul Cluj la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, prin intermediul unui grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvana”. Tot cu acest prilej vor evolua si membrii Ansamblului „Magura Calatele” care vor pune in scena jocuri motesti, acestia fiind insotiti de interpreta de muzica populara Adriana Irimies, alaturi de tulnicaresele din comuna clujeana Belis.
     Targul de Fete de pe Muntele Gaina, una dintre cele mai importante sarbatori ale motilor care are loc de peste 200 de ani in judetul Alba, se va desfasura in zilele de sambata 22 si duminica 23 iulie a.c. Spectatorii se vor putea bucura de un program divers, din care nu vor lipsi expozitii ale mesterilor populari si spectacole folclorice sustinute de interpreti si ansambluri din mai multe zone ale tarii.
     Evenimentul are loc pe un platou montan la o altitudine de 1467 de metri, aceasta manifestare fiind mentionata prima data in documente in anul 1816. Aici se adunau locuitorii din Muntii Apuseni pentru a face schimb de produse dar era si un prilej pentru intalnirea si casatoria tinerilor din zone indepartate. In zilele noastre, Targul de Fete de la Gaina s-a transformat intr-o importanta sarbatoare folclorica.
     Incepand din anul 2006 Targul de Fete de pe Muntele Gaina este marca inregistrata a Consiliului Judetean Alba si are ca slogan indemnul:  „Hai pe Muntele Gaina, hai pe muntele dragostei!”.

Biroul de presa
19 iulie 2017