Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Judetul Cluj, promovat la Strasbourg

Judetul Cluj, promovat la Strasbourg

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref: Judeţul Cluj, promovat la Strasbourg          

 

        În perioada 29-31 octombrie 2013, la Strasbourg, în Franţa, s-a desfăşurat cea de-a XXV-a Sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (C.A.L.R.E.), eveniment la care a fost invitat să participe şi Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj, alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

        Prezenţa acestei delegaţii comune în cadrul evenimentului a fost justificată de organizarea, în cadrul actualei sesiuni a C.A.L.R.E., a unui eveniment special de promovare a Clujului şi a întregii regiuni a Transilvaniei, precum şi a identităţii naţionale a românilor transilvăneni. Cu această ocazie, reprezentanţii autorităţilor locale din judeţ au avut prilejul potenţării imaginii acestuia din punct de vedere turistic şi investiţional, cu atât mai mult cu cât evenimentul a beneficiat de prezenţa unui important lider al Guvernului României, vicepremierul Liviu Dragnea.

         În cadrul acestui eveniment de promovare, desfăşurat sub motto-ul “Cluj – Inima Transilvaniei”, judeţului nostru i-a fost repartizat holul hemiciclului Palatului Consiliului Europei din Strasbourg, unde membrii delegaţiei clujene au avut posibilitatea să interacţioneze în mod direct cu întreaga suită a participanţilor la această sesiune a C.A.L.R.E., la care au participat aproximativ 700 de persoane, membri, coordonatori şi organizatori ai evenimentului. Acestora, reprezentanţii judeţului Cluj le-au oferit diferite broşuri, pliante şi alte materiale de promovare a judeţului, dar şi informaţii suplimentare referitoare la atuurile pe care acesta le are în ceea ce priveşte posibilităţile de investiţii şi turism. Totodată, pe monitoarele din incinta Palatului Consiliului Europei au rulat filme de promovare a judeţului Cluj, în limba engleză.

         Un eveniment de asemenea anvergură care are în prim plan promovarea judeţului Cluj nu s-a putut realiza fără prezenţa Asociaţiei Produs de Cluj, care, datorită experienţei internaţionale acumulate cu ocazia ultimelor târguri de profil din Marea Britanie, Polonia sau Germania, a reuşit să-şi demonstreze eficacitatea şi legitima reprezentare a judeţului în activităţile de promovare a produselor, a tradiţiilor, culturii şi turismului din zona Clujului, precum şi a producătorilor locali,  atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional. La acest eveniment, Produs de Cluj a participat cu o trupă de dansatori – Ansamblul „Valea Someşului” din Gherla, care au realizat un amplu program artistic tradiţional românesc, dar şi cu un grup de meşteri populari autentici.

       De la Cluj pleacă spre ţară şi spre lume specialişti în mai toate domeniile de activitate, şi nu există universitate sau companie importantă din Europa unde să nu existe măcar un angajat instruit la universităţile clujene. Nu trebuie trecute cu vederea companiile multinaţionale care au ales să-şi deschidă aici facilităţi de producţie şi centre de cercetare. Sunt câteva detalii despre judeţul Cluj, informaţii care, alături de programul pe care l-am prezentat, ne dorim să aibă darul de a naÈ™te curiozităÈ›i È™i a determina partenerii europeni să afle mai multe despre noi, astfel ca viitoarea noastră întâlnire să aibă loc în inima Transilvaniei, la Cluj”, a precizat Horea Uioreanu, preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj.

         Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei este un organ consultativ al Consiliului Europei, acesta fiind considerat adevărata „voce” a regiunilor şi municipiilor din Europa. Congresul oferă un loc privilegiat de dialog, unde reprezentanţii puterilor locale şi regionale dezbat problemele comune, îşi confruntă experienţele şi îşi prezintă guvernelor lor punctele de vedere. Totodată, reamintim faptul că forul administrativ judeţean este membru titular al Camerei Regiunilor care, împreună cu Camera autorităţilor locale formează Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Biroul de presă 

31 octombrie 2013