Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Judetul Cluj, promovat la Paris

Judetul Cluj, promovat la Paris


                                     
                             CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Judetul Cluj, promovat la Salonul Mondial de Turism de la Paris


     Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Cluj, va participa in perioada 16-19 martie 2017 la Salonul Mondial de Turism de la Paris, eveniment ce va fi gazduit de unul dintre pavilioanele Parcului Expozitional de la Paris - Porte de Versailles.
     Prin participarea la Targul International de Turism de la Paris se urmareste cresterea gradului de vizibilitate a patrimoniului judetului Cluj si a disponibilitatilor din domeniul HORECA prin oferirea de informatii care sa vina in intampinarea interesului crescut manifestat de publicul larg si de tur-operatorii prezenti. Totodata, se doreste dezvoltarea imaginii turistice a judetului Cluj in randul publicului international, amplificarea prezentei online a destinatiei si a gradului de cunoastere a activitatii centrului de informare turistica, observarea trendurilor internationale din turism precum si identificarea preferintelor potentialilor turisti.
     In cadrul targului, reprezentantii CNIPT Cluj vor prezenta si promova obiective si atractii turistice din judetul Cluj prin distribuirea de materiale tiparite de promovare a ofertei turistice, aducand, in acelasi timp, in atentia potentialilor vizitatori si reprezentanti ai industriei de profil si instrumentele digitale care pot fi accesate in scopul descoperirii judetului Cluj si a facilitatilor turistice pe care acesta le ofera.
     Totodata, invitatia de a vizita judetul Cluj va fi transmisa intr-un mod personalizat prin desfasurarea unei activitati inedite la deskul centrului de informare turistica, ce va consta in oferirea de martisoare celor ce vor vizita standul, un simbol al reinnoirii timpului si al renasterii naturii in traditia romaneasca.
     ,,Consider ca participarea la acest extrem de important targ de turism din capitala Frantei constituie oportunitatea perfecta pentru a promova peste hotare, o data in plus, tot ceea ce Clujul are  mai frumos si mai reprezentativ. Totodata, ideea de a impartasi vizitatorilor prezenti o parte a identitatii noastre nationale si un obicei specific lunii martie si primaverii, martisorul, mi s-a parut a fi inedita si extrem de potrivita”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Targul International de Turism de la Paris este unul din cele mai importante targuri de turism din lume si reprezinta platforma nationala ce permite accesul la ansamblul pietei turistice franceze. La editia anterioara a fost inregistrat un numar de vizitatori de cca. 108.000 iar numarul de expozanti participanti a fost de 400. In anul 2017, Romania are statutul de invitat de onoare al Salonului Mondial de Turism, Ministerul Turismului participand la acest eveniment cu un stand propriu, cei interesati sa descopere tara fiind intampinati de reprezentanti ai agentiilor de turism cu profil de incoming precum si reprezentanti ai consiliilor judetene si ai primariilor.

Biroul de presa
15 martie 2017