Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Judetul Cluj, promovat in Tara Sfanta

Judetul Cluj, promovat in Tara Sfanta


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Inforamre de presa
Ref.: Judetul Cluj, promovat in Tara Sfanta     Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) din cadrul Consiliului Judetean Cluj va participa in zilele de 6 si 7 februarie 2018 la Targul International de Turism IMTM de la Tel Aviv, cea mai importanta manifestare turistica din bazinul Mediteranei de Est.
     „Dorinta noastra este sa trezim interesul si sa aducem la Cluj un numar cat mai mare de turisti din Israel. Dincolo de istoria comuna, extrem de bogata, care ne leaga, si de contributia majora pe care evreii si-au adus-o la mostenirea culturala a Transilvaniei, exista numeroase alte obiective de interes major si motive pentru care acestia sa ne aleaga ca si destinatie de vacanta si nu numai” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Pe parcursul celor doua zile ale Targului International de Turism al Israelului, una din principalele manifestari de profil de pe piata Orientului Apropiat, vor fi prezentate publicului, cu ajutorul materialelor realizate de catre CNIPT Cluj - pliante tematice, brosuri, flyere, harti turistice, albume, semne de carte, materiale multimedia si de promovare, cele mai atractive si reprezentative locuri, obiective si evenimente de interes pentru turistul din Israel si pentru turistul provenind din zona Mediteranei de Est.
     In demersul de atragere in judetul Cluj a cat mai multi turisti israelieni, un avantaj extrem de important il reprezinta faptul ca acesta este conectat cu Israelul prin doua companii aeriene ce opereaza zboruri directe intre Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca si Aeroportul International Ben Gurion din Tel Aviv.
     In acelasi timp, nu trebuie uitat faptul ca in judetul Cluj exista, inca din perioada medievala, o comunitate iudaica, in acest areal regasindu-se doua dintre cele mai reprezentative monumente ale cultului mozaic din Romania: Sinanoga Neologa din Cluj-Napoca - Templu dedicat evreilor deportati in lagarele naziste - si Sinagoga din Dej, una din cele mai mari sinagogi din spatiul transilvan.
     Alaturi de monumentele istorice de cult ale comunitatii iudaice din judet, numeroasele cadre naturale de exceptie dar si facilitati spa, de cazare si de conferinte sunt considerate ca fiind tot atatea puncte de interes pe care Clujul le ofera turistului din Israel.

Biroul de presa
5 februarie 2018