Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Invitatie Produs de Cluj la Turda, 20-22 aprilie 2012

Invitatie Produs de Cluj la Turda, 20-22 aprilie 2012

                                                                                

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Invitaţie de participare la Târgul Produs de Cluj, Turda, 20-22 aprilie 2012

      Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Asociaţia Produs de Cluj invită toate persoanele interesate să participe în perioada 20-22 aprilie 2012, la ce-a de-a şasea ediţie a târgului organizat sub genericul “Produs de Cluj”.
      Evenimentul va avea loc în centrul istoric al municipiului Turda, intrarea fiind liberă. Deschiderea oficială a târgului, organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Turda, va avea loc vineri, 20 aprilie, ora 18.30.
      În cadrul târgului vor participa peste 100 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari cu miere de albine, siropuri naturale, ulei presat la rece, pâine de casă, icoane pe sticlă, bijuterii din cupru, produse din piele prelucrată şi lemn, ceramică şi costume populare, Asociaţia Artizanul Dej cu sculpturi în piatră şi marmură, Asociaţia Crescătorilor de Ovine Mioriţa cu brânzeturi, precum şi diverşi producători de legume, fructe şi flori din Râşca, Jucu şi Apahida, mici producători de carne şi produse din carne din Turda, Mănăstireni precum şi alte comune din judeţ. Totodată, în cadrul târgului, vizitatorii vor putea achiziţiona produse naturale pe bază de lavandă, din culturile de la Rădaia. Expoziţia cu vânzare direct de la producători “Produs de Cluj” va fi deschisă zilnic între orele 10.00 şi 21.00. 
      Vor participa, de asemenea, cu produsele proprii, companii de renume din judeţul Cluj precum Ursus, Prodvinalco, Napolact, Comlact, Cosmfan. În cadrul târgului, vizitatorii vor putea gusta mici, cârnaţi tradiţionali, friptură de Turda şi bere Ursus.
     Pe perioada târgului vor dansa şi vor cânta ansambluri folclorice şi interpreţi de muzică populară renumiţi, printre care  Marius Ciprian Pop, Sava Negrean Brudaşcu, Angela Rusu, Valeria şi Traian Ilea precum şi Orchestra profesionistă Cununa Transilvană.
     De asemenea, în cadrul târgului nu au fost uitaţi nici copiii, aceştia putând să asiste sâmbătă, începând cu ora 12.00 şi duminică, începând cu ora 14.00, la spectacole de teatru de păpuşi, sau să se joace în parcul de distracţii special amenajat în acest scop. 
      “Prin intermediul acestei a şasea ediţii a Târgului Produs de Cluj continuăm să aducem mărcile şi produsele locale de care suntem atât de mândri la poarta tuturor clujenilor, în tot judeţul, pentru a ne face mai bine cunoscuţi prin ceea ce avem specific şi de valoare. În plus, nu trebuie să uităm faptul că, prin cumpărarea de produse locale, contribuim direct la crearea de noi locuri de muncă în judeţul Cluj şi, aşa, vom avea mai mulţi bani pentru şcolile noastre, pentru spitale, drumuri, pentru promovarea turismului şi pentru toate celelalte nevoi care ne preocupă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
       Ataşăm programul celei de-a şasea ediţii a Târgului „Produs de Cluj”.

Biroul de presă
18.04.2012