Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Invitatie la ecologizarea Cheilor Turzii

Invitatie la ecologizarea Cheilor Turzii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Iubitorii de natura, invitati sa participe la ecologizarea Cheilor Turzii     Consiliul Judetean impreuna cu Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invita toti iubitorii de natura, duminica, 22 aprilie a.c., la o actiune de ecologizare a traseului deschis turistilor din Cheile Turzii, Rezervatie Naturala de interes national si Sit Natura 2000.
     „Scopul principal al acestei actiuni il reprezinta atat dorinta de igienizare si mentinere in conditii optime a rezervatiei, cat si pregatirea acesteia pentru afluxul de turisti si vizitatori care sunt asteptati in zilele libere din jurul datei de 1 Mai precum si pe parcursul intregului sezon de vizitare ce bate la usa”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Necesitatea derularii acestei actiuni de ecologizare si mentinere in conditii corespunzatoare a Cheilor Turzii este determinata de dorinta de curatare, in primul rand, a cursului Paraului Hasdate ce strabate defileul rezervatiei naturale de la un capat la celalalt. Astfel, in fiecare primavara, odata cu topirea zapezilor, nivelul acestui parau creste semnificativ, apa preluand din localitatile situate in amonte unele deseuri si pet-uri, pe care le transporta in aval. 
     Organizata de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structura mai-nou infiintata in cadrul Salvamont Cluj cu rol in administrarea Cheilor Turzii si Cheile Turenilor, actiunea de ecologizare programata in acest weekend va beneficia de participarea, deja anuntata, a reprezentantilor administratiilor locale din comunele Petrestii de Jos, Sandulesti si Mihai Viteazu, ai Asociatiei Ecouri Verzi, ai Societatii Lepidopterologice Romane, ai Cluburilor Cicloturism Napoca si  Alpin Roman, ai Asociatiei Natura Transilvaniei, ai Fundatiei de Ecologie si Turism Potaissa, dar si a personalului didactic, respectiv a elevilor din Scolile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petrestii de Jos, „Simion Balint” din Copaceni, comuna Sandulesti si „Mihai Voda” din Mihai Viteazu. 
     Desigur, invitatia este adresata tuturor celor dornici sa se implice si sa ajute la asigurarea curateniei in acest areal natural cu adevarat de poveste. Haideti sa lasam Rezervatia Naturala Cheile Turzii curata, fara deseuri!


Biroul de presa
18 aprilie 2018