Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Invitatie Gala de Box "Ring Napoca"

Invitatie Gala de Box "Ring Napoca"

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ    

 

 

 

Invitaţie de presă

Ref. Invitaţie participare Gala de Box „Ring Napoca”, ediţia a VII-a, la Iulius Mall

 

În calitate de partener în organizarea evenimentului, Consiliul Judeţean Cluj invită publicul interesat să participe astăzi, 28 Iunie 2013, cu începere de la ora 16.30, la Gala de Box „Ring Napoca”, ediţia a VII-a. Competiţia sportivă organizată de Asociaţia Judeţeană de Box Cluj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret se va desfăşura la parterul complexului comercial Iulius Mall din cartierul Gheorgheni, municipiul Cluj-Napoca.

În cadrul acestei competiţii pugilistice vor lupta sportivi aparţinând mai multor cluburi de box din Cluj (CSM Cluj, Voinţa, Olimpia, Universitatea-Univers Cluj, Box Club Gilău, CSM Câmpia Turzii şi Box Club Arena), din Bucureşti (Clubul Sportiv „Gheorghe Simion”), din Bacău (Box Club Oneşti), din Maramureş (Scoala Sportivă nr. 2 Baia-Mare), din Sibiu (CSM Sibiu), precum şi din Republica Moldova.

Printre personalităţile de marcă ale boxului românesc ce vor participa la Gala de Box „Ring Napoca”, se numără domnii Mihai Leu, fost campion mondial la versiunea WBO, Gheorghe Simion, fost boxer şi actual antrenor de box şi Dorel Simion, boxer medaliat olimpic cu bronz în anul 2000. Nu în ultimul rând, la acest turneu pugilistic şi-a anunţat prezenţa şi domnul Dănuţ Lugigan, antrenor de box la clubul Blau-Weiss Lahr din Offenburg, Germania, locaţie în care sunt antrenaţi şi copii cu diverse deficienţe fizice şi mentale şi care funcţionează exclusiv din fonduri europene.

În contextul desfăşurării acestei Gale de Box se doreşte iniţierea unui parteneriat între Asociaţia Judeţeană de Box Cluj şi Clubul de box Blau-Weiss Lahr din Offenburg, Germania, în vederea obţinerii know-how-ului necesar pentru edificarea unei şcoli în judeţul Cluj prin absorbţia de fonduri europene nerambursabile. Această şcoală urmează a se dezvolta pe trei paliere (sport – box, cultură şi meserii), fiind adresată tuturor copiilor cu posibilităţi financiare modeste care doresc însuşirea unei meserii sau practicarea unui sport de performanţă.

Reamintim în acest context faptul că, pentru anul 2013, Consiliul Judeţean Cluj a inclus Asociaţia Judeţeană de Box Cluj în lista cluburilor sportive cărora li s-au alocat fonduri în vederea organizării de competiţii sportive, precum cea organizată mâine în incinta centrului comercial din cartierul Gheorgheni.  

 

Biroul de presă

  28.06.2013