Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Invitatie conferinta presa 23.04.2013

Invitatie conferinta presa 23.04.2013

                                                                               

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Invitaţie de presă
Ref: Conferinţă de presă dare în folosinţă incubator secţie de neonatologie

      În calitatea sa de partener al companiei Star Storage în proiectele derulate în judeţul Cluj, Consiliul Judeţean Cluj invită reprezentanţii mass-media să participe mâine, marţi, 23 aprilie 2013, începând cu ora 10.00, la conferinţa de presă prilejuită de darea în folosinţă a incubatorului oferit de compania Star Storage, prin sponsorizare, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.
      Conferinţa de presă la care va participa preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Horea Uioreanu, împreună cu domnul vicepreşedinte Vakar Istvan, va avea loc în cadrul Secţiei de neonatologie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, situată pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 59, în cadrul Maternităţii Dominic Stanca - Sala Amfiteatru.
      Precizăm faptul că, din păcate, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. În acest sens, trebuie avut în vedere faptul că cca. o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii precum şi prin dotarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.
      Pentru aceasta, compania Star Storage a susÈ›inut programul ”Bun venit pe lume” al Organizaţiei Salvaţi Copiii cu un incubator performant în valoare de 10 044 de euro care va fi donat Secţiei de neonatologie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Prin intermediul acestui program urmează a fi dotate cu incubatoare de ultimă generaÈ›ie nu mai puţin de 15 maternităÈ›i din 15 oraÈ™e din toată È›ara, Star Storage contribuind deja, în cadrul acestui program, la dotarea maternităÈ›ii din Craiova.
      Reamintim în acest context faptul că, în cursul lunii iulie 2012, compania Star Storage a anunţat că intenţionează ca, până la jumătatea anului 2014, să finalizeze construcţia şi amenajarea la Jucu, în parcul industrial Tetarom III administrat de Consiliul Judeţean Cluj, a unui centru de stocare, prelucrare şi recuperare a datelor în caz de dezastru, similar celui deja existent la Bucureşti.

Biroul de presă
22.04.2013