Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Invitatie Cheile Turzii RACE

Invitatie Cheile Turzii RACE

          

 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă
Ref: Invitaţie la “Cheile Turzii RACE”, o competiţie unică în România 

În calitate de partener în organizarea evenimentului, alături de Cluburile sportive clujene „Extrem Explorer” şi „Clujul Pedalează”, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj şi primăriile Mihai Viteazu, Sănduleşti, Petreşti şi Turda, Consiliul Judeţean Cluj are plăcerea să invite toţi iubitorii muntelui, ai sporturilor de aventură şi nu numai, să participe la prima ediţie a competiţiei sportive „Cheile Turzii RACE”, eveniment care va avea loc în perioada 27-29 iunie 2014, în perimetrul amenajat al Rezervaţiei Naturale „Cheile Turzii”.

Cheile Turzii Race este un eveniment care îşi propune să promoveze un turism specializat, prieten cu natura, capabil să contribuie la o dezvoltare durabilă a regiunii, scopul său fiind acela de promovare a uneia dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din ţară, ca destinaţie principală pentru practicanţii de activităţi de aventură din Transilvania cum ar fi: escaladă, alergare montană, mountainbike, parapantă, via ferrata, etc. Evenimentul va combina mai multe probe competiţionale cu activităţi recreative şi de agrement, astfel încât să răspundă aşteptărilor tuturor participanţilor, fie ei practicanţi împătimiţi ai acestor activităţi sau debutanţi care fac primii paşi în această categorie de sporturi.

Invit clujenii şi nu numai să profite de vremea bună şi de perioada concediilor şi să vină în acest week-end în Cheile Turzii pentru a participa, în calitate de concurenţi sau spectatori, la o competiţie unică în domeniul turismului de aventură din România, care se doreşte a deveni un brand al judeţului Cluj. Aşadar, dragi clujeni, sper să vă adăugaţi celor peste 1000 de participanţi români şi străini care şi-au anunţat deja prezenţa şi să petreceţi nişte zile libere cu adevărat de neuitat, în mijlocul naturii”, a declarat domnul Vakar Istvan, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Programul competiţional propriu-zis va cuprinde trei probe principale - escaladă în teren de aventură, alergare montană şi mountainbike, precum şi o probă de triatlon care le va combina pe toate acestea trei şi care este unică în România, concurenţii având un termen limită de 12 ore pentru a termina proba. În ceea ce priveşte probele principale, escalada va cuprinde un număr de 90 de trasee, alergarea montană se va desfăşura pe un traseu de 20 de km iar competiţia de biciclete va avea loc pe un teren de anduranţă. Toţi concurenţii vor primi câte un kit de participare a cărui valoare va fi egală cu taxa de participare, al cărei cuantum va fi situat între 60 şi 200 lei, în funcţie de disciplină. De asemenea, vor fi acordate un număr de 33 de premii, pentru toate categoriile. În plus, programul de agrement va include activităţi destinate publicului larg, specifice acestei zone (parapantă, via ferrata, tiroliană, tir cu arcul, etc.), derulate sub îndrumarea strictă a unor persoane cu multă experienţă în domeniu. Nu în ultimul rând, în seara de sâmbătă, 28 iunie, va avea loc un program special – CTParty la care vor fi prezenţi DJ consacraţi, care vor încinge atmosfera.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru înscrierea la această competiţie complexă, atât din punct de vedere logistic, cât şi al probelor sau categoriilor de participanţi, cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al „Cheilor Turzii RACE”: www.ctrace.ro.

Reamintim faptul că Rezervaţia naturală „Cheile Turzii” este cea mai vizitată zonă a judeţului Cluj, peste 30.000 de turişti bucurându-se anual de frumuseţile naturale ale defileului. Cheile Turzii a fost înregistrată ca rezervaţie naturală începând cu anul 1938. Peste 900 de specii de plante, unele unice în Europa, convieţuiesc cu zeci de animale sălbatice precum căprioara, porcul sălbatic, lupul, bursucul. Însă, simbolul Cheilor Turzii este acvila, o pasare care vieţuieşte pe unul dintre piscuri şi care uimeşte, prin dimensiunea şi frumuseţea sa, miile de turişti. Pe lângă frumuseţile naturale, Cheile Turzii sunt un adevărat altar pentru practicanţii escaladei şi ai alpinismului. Peste 450 de trasee de escaladă, foarte bine pregătite (Cheile Turzii este pe primul loc în Romania în ceea ce priveşte siguranţa traseelor de escaladă), provoacă atleţii la adevărate câmpuri de forţă şi tehnică. Traseele variază de la cele pentru începători, foarte uşoare, până la cele pentru cei pasionaţi care-şi dedică întreaga viaţă escaladei sportive.   

 

Biroul de presă

23 iunie 2014