Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare terminal operational DHL la Aeroport

Inaugurare terminal operational DHL la Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă 

Ref. Inaugurare terminal operaţional DHL la Aeroport 

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Horea Uioreanu, împreună cu dl. vicepreşedinte Ioan Oleleu, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, dl. David Ciceo şi cu directorul general DHL Express România, dl. Daniel Kearvell, au inaugurat astăzi, 7 mai 2014, în incinta Aeroportului clujean, noul terminal operațional al companiei de curierat expres şi logistică DHL.

            Terminalul inaugurat astăzi permite ca procesul de sortare a mărfii să se realizeze imediat după sosirea acesteia în Aeroport iar accesul coletelor să se face direct către pistă, acest fapt conducând la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute, ceea ce reprezintă un câștig semnificativ pentru utilizatorii DHL din această zonă a țării. Totodată, capacitatea ridicată de procesare a coletelor va fi asigurată şi de un aparat cu raze X, dedicat DHL. În acest context, legătura cu punctele din reţeaua mondială a companiei va fi asigurată de un avion SAAB SF 340.

Această investiţie se adresează, ]n principal, unui număr de nouă judeţe din Transilvania - Alba, Bistrița - Năsăud, Cluj, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare şi Sibiu, principalul avantaj al noului terminal DHL reprezentându-l faptul că livrările pentru municipiile din aceste judeţe vor putea fi realizate în aceeaşi zi.

 Ne bucură dezvoltarea operaţiunilor DHL pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj şi, implicit, în regiune. Consiliul Judeţean a sprijinit şi sprijină dezvoltarea investiţiilor în zonă, economia judeţului devenind una tot mai globalizată, deschisă către pieţele internaţionale a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Reamintim faptul că DHL este parte a grupului german Deutsche Post şi are o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa din România, compania operând în cele 42 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe ale ţării, cu aproape 500 de angajaţi, 3 aeronave, o flotă de peste 200 de maşini, cu ajutorul cărora asigură o acoperire de 100% a teritoriului naţional. La nivelul întregii ţări, compania DHL a realizat investiţii de aproximativ 140 milioane de euro, numai în anul 2013 cifra de afaceri fiind de aproape 50 de milioane de euro.  

 

Biroul de presă 

7 mai 2014