Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Investitii bloc alimentar Spital Boli Infectioase

Investitii bloc alimentar Spital Boli Infectioase
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Noi investitii menite sa imbunatateasca conditiile din Spitalul de Boli Infectioase Cluj     Consiliul Judetean Cluj a decis derularea unei noi investitii menite sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de care beneficiaza pacientii Spitalului Clinic de Boli Infectioase, aproband indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea blocului alimentar al imobilul situat pe strada Iuliu Moldovan din Cluj-Napoca.
     „Alaturi de profesionalismul medicilor si de dotarea cu aparatura moderna, un rol esential in insanatosirea bolnavilor il au si conditiile de cazare si hrana oferita pacientilor. Acest lucru l-am avut in vedere cand am aprobat investitia, dorinta de a contribui in mod real la oferirea unei hrane gustoase, gatite in cele mai bune conditii igienico-sanitare si cu ajutorul celor mai noi tehnologii”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Costurile estimative ale investitiei, in cuantum de cca. 2.200.000 de lei, urmeaza a fi suportate, in principal, din bugetul Consiliului Judetean dar si din veniturile proprii ale acestui spital aflat sub autoritatea forului administrativ judetean.
In ceea ce priveste necesitatea derularii, cu prioritate, a acestor lucrari, ea este determinata de dorinta de a aduce spatiul actual, gazduit intr-o cladire construita in urma cu aproximativ 50 de ani, la standardele actuale si de a-l dota in mod corespunzator.
     Principalele lucrari de modernizare a blocului alimentar vor consta in re-compartimentari pentru asigurarea functionalitatii spatiului, refacerea si modernizarea finisajelor interioare la pereti si tavane, montarea de pardoseli pentru trafic intens, dotarea cu elemente de tamplarie specifica, dezafectarea vechilor instalatii sanitare, termice si electrice si inlocuirea cu altele noi, de calitate superioara, etc. Totodata, blocul alimentar va fi dotat cu intreaga aparatura necesara, conform celor mai exigente standarde in domeniu.
     Aceasta investitie recent aprobata se adauga unei lungi liste de lucrari si dotari derulate in ultima perioada, dintre care pot fi amintite, cu titlu exemplificativ, extinderea Laboratorului de analize medicale, modernizarea unitatii farmaceutice si a cabinetelor medicale din cadrul ambulatoriului situat pe strada Motilor, lucrari ce au avut in vedere si imbunatatiri ale circuitelor functionale, asigurarea unor spatii de asteptare corespunzatoare pentru pacienti, amenajarea la standarde de calitate superioara a sectoarelor in care se realizeaza recoltarea probelor, a Laboratorului de Ecografii si a Laboratorului de Endoscopii, etc. Totodata, cu ajutorul fondurilor puse la dispozitie de Consiliul Judetean, spitalul a achizitionat si pus in functiune un Computer tomograf nou in cadrul Ambulatoriul Integrat precum si un Mamograf digital cu ecograf pentru ecografie mamara, dar si o aparatura extrem de specializata menita sa sprijine corpul medical in identificarea, diagnosticarea si recuperarea pacientilor cu Sindrom vertiginos.


Biroul de presa
28 iunie 2018