Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Investitie italiana Battistero

Investitie italiana Battistero

                                                                             

                                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Sinteză conferinţă de presă investiţie Battistero

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a susţinut azi, 18.09.2012,  la sediul instituţiei, o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat proiectul firmei italiene Battistero, producătoarea celebrelor produse Panettone, referitor la înfiinţarea, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din Jucu, a unei fabrici de producţie.
      Inițiativa presupune o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro înr-o unitate de producție ce urmează a fi înfiinţată în Parcul Tetarom III, pe o suprafață de 28 de hectare, investiție care va crea peste 500 de locuri de muncă. Contractul urmează a fi semnat în zilele următoare, producţia urmând a demara la mijlocul anului 2013.
      Potrivit investitorilor italieni, motivul principal al alegerii Clujului drept locaţie pentru investiţie l-a reprezentat poziţionarea strategică a acestuia din punct de vedere geografic, de aici putându-se distribui mult mai uşor produsele în Europa de Est şi în ţările nordice. Totodată, un rol decisiv în alegerea Parcului Industrial Tetarom III l-a jucat şi existenţa aici a unei infrastructuri deja realizate dar şi deschiderea totală şi sprijinul oferit de conducerea Consiliului Judeţean Cluj în vederea derulării în bune condiţii a investiţiei.
      În ceea ce priveşte valoarea preconizată a producției pentru primul an, pentru primele patru linii de producție, care sunt şi incluse în bugetul inițial al investiției, aceasta va fi de cca. 30-40 de milioane de euro, urmărindu-se ca până în anul 2015 valoarea producţiei să ajungă la nu mai puţin de 100 de milioane de euro.
      Noua fabrică va fi dotată cu utilaje de producţie de ultimă generaţie şi va produce nu doar cozonaci ci și alte tipuri de produse de patiserie, cum sunt biscuții. În ceea ce priveşte începerea procesului de angajare de personal, firma italină va face acest lucru încă de la începerea construcției iar în procesul de producţie va folosi produse agricole autohtone.

Biroul de presă
18.09.2012