Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Introducerea gazului metan in zona Huedin

Introducerea gazului metan in zona Huedin

                                                                             

                                                              ROMÂNIA
                                                        JUDEŢUL CLUJ
                                                  CONSILIUL JUDEŢEAN


Informare de presă

Ref: Introducerea gazului metan în zona Huedin

           În urma aprobării finanţării proiectului privind construirea reţelei de transport a gazelor naturale spre oraşul Huedin, SNTGN TRANSGAZ S. A. Mediaş a anunţat demararea efectivă a lucrărilor. Proiectul, iniţiat de Consiliul Judeţean Cluj şi primăria oraşului Huedin este mult mai amplu şi are în vedere racordarea la reţeaua de gaz metan a mai multor localităţi din partea de vest a judeţului – Aghireşu, Izvorul Crişului, Huedin, Poieni, Ciucea şi Negreni.
          Demersurile susţinute de primarul oraşului Huedin şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj încep să prindă contur. „Introducerea gazului metan în zona Huedin a reprezentat o prioritate a activităţii depuse de mine în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Din acest considerent am sprijinit şi voi sprijini în continuare proiectul iniţiat de primarul Huedinului. Dezvoltarea echilibrată a judeţului, precum şi crearea de condiţii propice de dezvoltare a comunităţilor reprezintă un deziderat a cărui finalitate va fi urmărită pe parcursul întregului meu mandat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
           „În acest moment se lucrează pe teren pentru ridicările topo în vederea concesionărilor de teren şi pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Introducerea gazului metan în oraşul Huedin reprezintă singura şansă a acestei zone a judeţului pentru a se dezvolta din punct de vedere economic”, consideră Mircea Moroşan, primarul oraşului Huedin. 
           Lucrările pentru implementarea acestui proiect au fost demarate în urma contractului semnat între Consiliul Judeţean Cluj şi SNTGN TRANSGAZ S.A. Mediaş. Contractul are în vedere realizarea Conductei de transport gaze naturale Jibou – Gilău, etapa a II-a, Aghireşu – Izvorul Crişului – Huedin – Poieni – Ciucea - Negreni. Valoarea totală a lucrărilor este de 21.242,741 lei (fără TVA),  primăria Huedin demarând în acest sens procedurile pentru concesionarea distribuţiei de gaz în oraş.


    Biroul de presă
    16.06.2009