Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Intalnirea conducerii CJ Cluj cu parlamentarii clujeni

Intalnirea conducerii CJ Cluj cu parlamentarii clujeni

                                                                             

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Întâlnirea conducerii CJ Cluj cu parlamentarii clujeni

     Conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj a avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii clujeni. Deși au fost invitați toții aleșii, la această întâlnire au participat reprezentații USL,  UDMR și PPDD, cei ai PDL nefiind prezenți.
    „Am invitat parlamentarii la o discuţie pe tema proiectelor prioritare ale judeţului, solicitând-le, ca și anul trecut, sprijinul pentru susțţnerea lor financiară fie la dezbaterea legii bugetului de stat pe anul 2014, fie direct la ministerele de resort. Este vorba despre acele proiecte care depăşesc posibilităţile bugetului nostru şi sunt de importanţă capitală nu doar pentru Cluj, ci pentru întreaga zonă. Fără a intra în prea multe detalii, avem nevoie de sprijin pentru construirea spitalului regional de urgenţă şi a celui pediatric, finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pentru finalizarea lucrărilor la pista de 3500 de metri a aeroportului, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal. Tot acum am discutat despre nevoia de a realiza conexiunea dintre autostradă şi centura Vâlcele-Apahida, centura de sud a Floreştiului, modernizarea căii ferate Cluj-Oradea-Episcopia Bihor şi realizarea legăturii dintre DN1 şi DN75 , în zona turistică a Munților Apuseni. Toate aceste proiecte au studiile şi proiectele finalizate, unele sunt în diferite stadii ale lucrărilor, avem nevoie de fiecare leu care vine de la bugetul central pentru a le finaliza”, a precizat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.
    În finalul întâlnirii a fost semnat un acord  de colaborare între Consiliul Judeţean Cluj şi parlamentarii clujeni prezenți, acord prin care aceștia din urmă se angajează să susţină şi să promoveze proiectele deliberativului clujean.

Biroul de presă
25  noiembrie 2013