Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire reprezentanti Friesland

Intalnire reprezentanti Friesland

                                      

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Întâlnirea conducerii Consiliului Judeţean Cluj cu reprezentanÈ›ii Friesland


       PreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, Horea Uioreanu, È™i vicepreÈ™edintele Ioan Oleleu, au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanÈ›ii companiei Friesland, cel mai important producător de produse lactate din judeÈ›ul Cluj. La întâlnire au participat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina, Jozsef Szasz, director adjunct, Corneliu Cărămizaru, director de vânzări È™i dr. Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.
       Partea olandeză a precizat faptul că se are în vedere continuarea investiÈ›iilor, ceea ce infirmă zvonurile lansate pe piaÈ›ă privind închiderea fabricii din Baciu. „Fabrica de la Baciu funcÈ›ionează, nici nu s-a pus problema să fie închisă, angajaÈ›ii au fost asiguraÈ›i că deciziile importante vor fi discutate È™i cu ei. Noi dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenÈ›ionăm să plecăm de la Cluj”, a declarat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina.
       La rândul lor, reprezentanÈ›ii Consiliului JudeÈ›ean Cluj au luat act de problemele cu care se confruntă societatea.
      „Am discutat despre situaÈ›ia actuală a companiei olandeze, în special cea care priveÈ™te judeÈ›ul Cluj, dar È™i proiecte de viitor. Foarte important este faptul că am primit asigurări că o eventuală închidere a fabricii din Baciu ar fi anunÈ›ată din timp, e vorba de luni de zile. În acelaÈ™i timp, reprezentanÈ›ii firmei È™i-au expus problemele cu care se confruntă în asigurarea materiei prime, a laptelui. Concret, la noi există, în general microferme, care pot livra cantităÈ›i mici de lapte, fermele mari având contracte de export. De aceea, ei È™i-au exprimat disponibilitatea de a încheia contracte ferme, pe termen lung, cu fermieri dispuÈ™i să investească în ferma lor în sensul creÈ™terii numărului de capete. Vorbim aici de minim 100 de vaci de lapte/fermă, număr care ar determina È™i creÈ™terea profitabilităÈ›ii acestora”, a precizat la sfârÈ™itul întâlnirii Horea Uioreanu.
  
Biroul de presă
9 iulie 2013