Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 23 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire reprezentanti CJ Cluj si CJ Mures

Intalnire reprezentanti CJ Cluj si CJ Mures

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă 

Ref: Întâlnire reprezentanţi CJ Cluj şi Cj Mureş 

            Astăzi, 23.09.2010, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, s-a desfăşurat întâlnirea de lucru dintre reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş şi cei ai forului judeţean Cluj. Scopul întâlnirii l-a reprezentat pregătirea Proiectelor de Hotărâre pentru cele două foruri judeţene privind asocierea în vederea realizării Studiului de Oportunitate privind colaborarea viitoare dintre Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş. Acestea vor fi votate de plenul fiecărui for judeţean în şedinţele publice care se vor organiza în data de 29.09.2010 la Cluj, respectiv în 30.09.2010 la Târgu Mureş. În acelaşi timp s-a stabilit formarea unei comisii de evaluare a ofertelor, care să fie formată din 6 membri, câte trei din partea fiecărui CJ, la care se adaugă a şaptea persoană, fără drept de vot, care este însărcinată cu organizarea procedurii. 

            „Am iniţiat acest demers având convingerea că doar dezvoltarea regională garantează viitorul României. Revenind la ceea ce s-a petrecut astăzi consider că în urma acestui studiu va fi identificată forma cea mai fezabilă de colaborare între cele două judeţe, fie că vorbim de asociere, fuzionare, cumpărare sau alte soluţii. Sperăm ca acest proiect să meargă mai departe pentru a reuşi creearea unui pol de referinţă pentru transportul aerian din această parte a ţării, dar şi a unei importante părţi a Europei Centrale”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            Studiul de oportunitate care se va realiza de către consultant, ce urmează a fi achiziţionat, trebuie să releve atât o analiză a situaţiei actuale a celor două aeroporturi precum şi o evaluare a eficienţei şi eficacităţii abordării în comun - prin politici publice unitare, a problematicii aferente dezvoltării infrastructurii şi serviciilor aeroportuare, cât şi modalităţile juridice concrete şi specifice ale cooperării. Valoarea estimativă a studiului este de 80.000 lei, costurile fiind suportate în părţi egale de către cele două Consilii Judeţene. 

 

Biroul de presă 

23.09.2010