Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire reprezentanti Asociatia OvidiuRo

Intalnire reprezentanti Asociatia OvidiuRo

                                                                                

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Întâlnire reprezentanţi Asociaţia OvidiuRo

      Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan, împreună cu domnul Radu Sporiş, consilierul preşedintelui Horea Uioreanu, s-au întâlnit azi, 20 mai 2013, cu reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo. Totodată, la întâlnirea găzduită de Consiliul Judeţean a participat şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, domnul consilier judeţean Valentin Cuibus.
      În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo au prezentat conducerii Consiliului Judeţean Cluj programul “Fiecare Copil în Grădiniţă”, program conceput cu scopul de a preveni abandonul şcolar timpuriu şi care se derulează la nivelul întregii ţări, inclusiv în judeţul Cluj.
      Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vakar Istvan, a reafirmat intenţia forului administrativ judeţean de a se implica, într-o manieră optimă, în susţinerea proiectului “Fiecare Copil în Grădiniţă”. În acest sens, urmează ca în perioada imediat următoare expertul rom din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj să se deplaseze în localităţile din judeţ în vederea identificării comunităţilor defavorizate cele mai potrivite pentru a face obiectul acestui proiect precum şi a partenerilor interesaţi să sprijine implementarea acestei iniţiative.
       Astfel, urmare a discuţiilor purtate s-a hotărât ca, cel târziu până în luna septembrie 2013, proiectul să demareze la nivelul a două localităţi din judeţul Cluj, sub formă de proiect pilot, urmând ca, în acest fel, minim 100 de copii să fie incluşi în sistemul preşcolar, într-o primă etapă. 
       În ceea ce priveşte implementarea proiectului pilot, s-a convenit ca selecţia comunităţilor beneficiare să se realizeze în funcţie de o serie de indicatori obiectivi, ţinându-se cont de situaţia socială a familiilor de provenienţă, de ponderea copiilor aflaţi într-o situaţie materială precară şi care necesită să fie incluşi în sistemul preşcolar, cu menţiunea că venitul net pe membru de familie trebuie să fie inferior sumei de 150 lei. 
     „Integrarea în sistemul educaţional a copiilor care provin din comunităţi defavorizate reprezintă pentru noi o prioritate absolută. Ne bucurăm că putem contribui la educarea, pentru început, a 100 de copii din judeţ care au un trai modest, prin includerea lor în învăţământul preşcolar. Acest sprijin este esenţial pentru sporirea şanselor acestor copii la o viaţă normală şi la integrarea lor ulterioară pe piaţa muncii. Afirm acest lucru întrucât în aceste comunităţi sărăcia se transmite din generaţie în generaţie iar soluţia pentru stoparea acestui fenomen începe, în mod cert, cu educarea şi integrarea celor mici în societate”a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan.

Biroul de presă
20 mai 2013