Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire reprezentant F.R. Atletism

Intalnire reprezentant F.R. Atletism

                                                                    

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref: Întâlnire reprezentant Federaţia Romană de Atletism 

          Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica, s-a întâlnit astăzi, 23.06.2010, la locaţia viitoarei arene sportive a judeţului Cluj, cu secretarul federal din cadrul Federaţiei Române de Atletism, d-nul Nicolae Curta.In cadrul acestei întâlniri a fost prezentat proiectul pistei de atletism şi a utilităţilor care vor deservi activităţile sportive care se vor desfăşura pe viitoarea arenă sportivă.

           În cadrul întrevederii, reprezentantul Federaţiei de Atletism a apreciat proiectul  Consiliului judeţean Cluj. „Va fi cea mai modernă bază sportivă pentru atletism din ţara noastră. În aceste condiţii vom organiza campionatul naţional de atletism din anul 2012 la Cluj” a afirmat cu acest prilej Nicolae Curta. 

           Oficialul federaţiei a făcut o serie de recomandări, printre care amintim realizarea unei piste standard de 400 de metri, cu opt benzi ovale cu o rază de curbură de 36,5 metri, şi opt drepte pentru organizarea probelor de 100 de metri şi 100 de metri garduri, a câte două piste pentru sărituri în înălţime, respectiv pentru triplu salt, facilităţi pentru săritura în înălţime, cu aterizare la ambele capete, dotarea pistei cu un covor de elasticitate medie, precum şi asupra modului de realizare a vestiarelor destinate sportivilor. În ceea ce priveşte spaţiile destinate mass media, sălile de conferinţe, camera de control antidoping, cabinetele medicale, cabinele de transmisie, etc., s-a convenit să fie comune cu cele care vor fi folosite pentru competiţiile de fotbal. 

           „În urma discuţiilor avute am stabilit că pista viitoarei arene va putea fi omologată pentru categoria a II-a de performanţă, ceea ce permite organizarea de competiţii până la nivelul de campionate europene de seniori, sau mondiale de juniori I şi II. Este foarte important faptul că viitorul stadion va intra şi în circuitul altor sporturi, ceea ce va face ca judeţul nostru să devină un punct de referinţă pentru întreaga viaţă sportivă a României. Este o investiţie importantă nu doar pentru sport, ci şi pentru întreaga comunitate clujeană, viitoarea arenă urmând, prin amploarea manifestărilor care se vor desfăşura aici, să influenţeze pozitiv şi aspecte care se leagă de dezvoltarea generală a comunităţii noastre”, a concluzionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica.

Biroul de presă 

23.06.2010