Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire reprezentant expropiati la Aeroport

Intalnire reprezentant expropiati la Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ    

 

Comunicat de presă

Ref: Întâlnire cu reprezentantul persoanelor expropriate pentru construirea pistei Aeroportului 

            Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, s-a întâlnit astăzi, pentru a doua oară, cu reprezentantul desemnat de persoanele care au fost expropriate de terenurile necesare pentru construirea noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Scopul acestei noi întrevederi a fost acela de explica proprietarilor de terenuri care sunt prevederile legale cu privire la exproprierea terenurilor.

            Şi astăzi, ca şi vineri, am discutat despre situaţia parcelelor supuse exproprierii şi am explicat, cu actele pe masă, faptul că noi nu putem să le satisfacem doleanţele deoarece am încălca legea. Practic, dânşii vor să le plătim despăgubiri la preţul din anul 2010 al terenurilor. Noi avem Raportul de evaluare, întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR, aşa cum prevede art. 11 al (7) din Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Acest raport a fost întocmit avându-se în vedere expertizele efectuate şi actualizate de camerele notarilor publici, aşa cum prevede art. 11 alin. (8) al Legii amintite. Prin urmare, eu am explicat, din nou, faptul că nu am cum să plătesc persoanelor expropriate în acest moment preţul pe care îl aveau terenurile în anul 2010”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

            Precizăm faptul că pentru continuarea lucrărilor de construire a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, s-a procedat la expropriere pentru cauză de utilitate publică a mai multor terenuri aflate pe traseul acestui obiectiv de investiţii, pe etape, în conformitate cu calendarul de derulare al lucrărilor. La această dată se efectuează exproprierile aferente etapei a II-a.    

 

Biroul de presă

8 iulie 2013