Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 23 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Intalnire proiect Leonardo da Vinci EIVIWAC

Intalnire proiect Leonardo da Vinci EIVIWAC

                                                                                      

                                                                    CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Întâlnire proiect Leonardo da Vinci EIVIWAC la Liceul pentru Deficienţi de Vedere 


      Liceul pentru Deficienţi de Vedere, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează mâine, 2 februarie 2012, orele 15:00 – 17:30, la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca, Conferinţa de diseminare a proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci „EIVIWAC – Education Initiatives of Visually Impaired Women Against Breast Cancer”, parteneriat demarat în august 2010.
     Conferinţa are ca scop prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului de parteneriat şi promovarea unei noi calificări în România, aceea de Examinator Clinic de Sân, destinată femeilor nevăzătoare.
     Parteneriatul îşi propune analiza şi crearea premiselor de natură administrativă, necesare implementării cursului de instruire a femeilor nevăzătoare în explorarea tactilă a sânului, prin intermediul sensibilităţii tactil-kinestezice de la nivelul degetelor. Această nouă calificare, destinată femeilor cu deficienţe de vedere, a pornit de la modelul german care a fost implementat cu succes sub denumirea de “Discovering Hands”.
     La conferinţă vor participa membrii echipei de proiect din Germania, în calitate de coordonator precum şi din Irlanda, Franţa şi România, în calitate de parteneri. De asemenea, la conferinţa de diseminare sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai cabinetelor de medicină de familie, Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, Societăţii Române de Cancer Cluj-Napoca şi Clinicii de Oncologie „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.
De asemenea, la întâlnire sunt invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Judeţean şi Casei Corpului Didactic Cluj, reprezentanţi ai CNFPA - Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale care desfăşoară programe de prevenţie.


Biroul de presă
01.02.2012