Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire proiect da Vinci la Liceul pentru Deficienti de Vedere

Intalnire proiect da Vinci la Liceul pentru Deficienti de Vedere

                                                                                 

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Întâlnire proiect Leonardo da Vinci la Liceul pentru Deficienţi de Vedere


     Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 21 – 25 ianuarie 2013 cea de-a cincea întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci cu titlul „Training for professional working with individuals with multiple disabilities and visual impairment on finding jobs and oppportunities that benefit society.”.
     La întâlnire participă 27 de specialişti în domeniul educaţiei şi recuperării persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple din 13 instituţii pentru copii, tineri, adulţi cu deficienţe de vedere din 10 ţări europene: Islanda, în calitate de coordonator şi Marea Britanie, Italia, Finlanda, Ungaria, Olanda, Germania, România, Franţa, Danemarca în calitate de parteneri. Din cadrul Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca la întâlnire vor participa 11 cadre didactice.
     Scopul întâlnirii este acela de a analiza, la nivel european, posibilităţile de utilizare a tehnologiilor de acces, adaptate persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple în vederea facilitării formării şi integrării profesionale. Activităţile constau în prezentarea modalităţilor de utilizare Ipad de către persoanele cu deficienţe de vedere, adaptarea tehnologiei informaţionale, propuneri de realizare a unui film despre persoanele cu deficienţe senzoriale multiple în cadrul proiectului şi exemple de bună practică din ţările participante.
     „Prin intermediul unor astfel de proiecte contribuim la diversificarea opţiunilor persoanelor cu deficienţe de vedere în vederea integrării depline în societate, fapt ce le va oferi posibilitatea de a se bucura de toate bucuriile şi privilegiile accesibile celorlalţi cetăţeni” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
         
Biroul de presă
19.01.2013