Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire primari UDMR - consultare buget

Intalnire primari UDMR - consultare buget

                                                                                 

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Intâlnire primari UDMR şi independenţi


        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a continuat astăzi, 19.01.2009, întâlnirile consultative cu primarii din judeţ, fiind invitaţi primarii UDMR şi cei independenţi. Întîlnirea s-a axat pe identificarea principalelor priorităţi ale administraţiile locale şi discutarea modalităţilor de alocare a fondurilor provenite din cotele defalcate din TVA în vederea sprijinirii proiectelor comunităţilor locale.
          Din discuţiile cu primarii au reieşit mai multe aspecte pe care aceştia le consideră importante în stabilirea modului de alocare a sumelor provenite din cotele defalcate:
- susţinerea cu prioritate a cofinanţării proiectelor care accesează fonduri comunitare;
- să se ţină cont de gradul de colectare a impozitelor;
- stabilirea unui algoritm care să ţină cont, alături de ponderea politică, de suprafaţa comunei, numărul populaţiei şi lungimea totală a drumurilor comunale aflate în întreţinere;
- stabilirea unor criterii în baza cărora comunităţile maghiare să poată beneficia de alocări financiare şi în comunele cu alţi primari decât ai UDMR.
          În cadrul discuţiilor primarii au ridicat şi problema reabilitării drumurilor judeţene care deservesc localităţile judeţului. O altă problemă ridicată s-a referit la imposibilitatea autorităţilor locale de a colecta banii proveniţi din amenzile date de primării. „Toate aceste propuneri vor sta la baza discuţiilor pe care le vom avea ulterior cu grupurile politice reprezentate la nivelul Consiliului Judeţean. Doar în urma acestor consultări vom putea hotărî împreună cum vom aloca pe viitor aceste sume în vederea susţinerii proiectelor localităţilor din judeţ”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
         Seria discuţiilor cu edilii localităţilor din judeţ se va încheia mâine, 20.01.2010, când, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Cluj-Napoca va avea loc întânirea cu primarii PD-L.


Biroul de presă
19.01.2010