Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire primari PSD - consultare buget

Intalnire primari PSD - consultare buget

                                                                             

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă

Ref: Intâlnire primari PSD

         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a continuat astăzi, 18.01.2010, seria întâlnirilor cu primarii din judeţ, cu scopul consultării în vederea stabilirii priorităţilor comunităţilor locale pentru sprijinirea acestora de către bugetul forului judeţean.
          În debutul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean a procedat la o informare legată de modul de alocare a fondurilor provenite din cotele defalcate şi a solicitat primarilor să îşi exprime părerea asupra modului în care se realizează în acest moment alocările. În plus, d-nul Alin Tişe le-a solicitat înaintarea de către fiecare primărie a unei liste care să conţină principalele cinci priorităţi ale fiecărei unităţi teritorial administrative. „Urmează să centralizăm toate aceste propuneri, la finalul consultărilor cu primarii tuturor partidelor politice. Sinteza acestor discuţii le va fi comunicată tuturor primarilor şi va sta la baza discuţiilor pe care le vom avea într-o fază ulterioară, cu reprezentanţii grupurilor politice din cadrul Consiliului Judeţean”, apreciază preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe.
           În cadrul discuţiilor, considerate binevenite şi oportune de către toţi participanţii, s-au desprins o serie de propuneri referitoare la criteriile de alocare a fondurilor:
- alocarea fondurilor provenite din cotele defalcate în funcţie de numărul de locuitori, suprafaţa comunei, nivelul datoriei publice, nevoile comunităţilor
- principiul solidarităţii cu comunităţile mai sărace
- numărul de proiecte depuse sau în derulare, care necesită cofinanţare
- constituirea la nivelul Consiliului Judeţean a unui fond de rezervă pentru intervenţie în cazuri neprevăzute
          Referitor la continuarea sau nu a alocării fondurilor către comunităţi în funcţie de reprezentarea politică la nivelul deliberativului judeţean părerile au fost împărţite, unii primari exprimându-se în sensul păstrării actualului mod de repartizare, alţii militând pentru promovarea unui sistem mixt, alături de criteriul politic urmând să fie luat în calcul şi criterii punctuale, obiective, specifice fiecărei comunităţi.
           Întâlnirile cu primarii din judeţ vor continua mâine, 19.01.2010, la şedinţa care se va desfăşura de la ora 10.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Cluj-Napoca, urmând să fie invitaţi primarii UDMR şi cei independenţi.

Biroul de presă
18.01.2010