Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire primari PDL - consultare buget

Intalnire primari PDL - consultare buget

                                                                              

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă

Ref: Întâlnire primari PD-L


         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, împreună cu vicepreşedintele Radu Bica au continuat astăzi, 20.01.2010, seria întâlnirilor cu primarii comunelor din judeţ, în vederea consultării acestora asupra modului de alocare a sumelor provenite din cotele defalcate din TVA.  De această dată a fost rândul primarilor PD-L să îşi facă cunoscute părerile asupra acestei probleme şi să prezinte fiecare principalele cinci priorităţi ale comunei lor executivului Consiliului Judeţean.

         “Şi cu acest prilej am aflat păreri care vin să susţină cele propuse şi de primarii proveniţi din partea altor partide, fapt care confirmă ceea ce ştiam şi noi, anume că problemele comunităţilor nu au culoare politică. Cu toţii sunt preocupaţi de starea drumurilor, a şcolilor şi unităţilor medicale, vor să găsească rezolvarea unor probleme care ţin de asigurarea alimentării cu apă, gaz sau canalizare. Vom încerca să ţinem cont de părerea primarilor şi în cadrul discuţiilor pe care le vom avea în perioada următoare cu delegaţii partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean unde vom încerca, împreună, să găsim soluţii pentru a putea susţine într-o măsură cât mai mare proiectele comunităţilor locale”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

         Părerile primarilor PD-L privind criteriile de împărţire a fondurilor provenite din cotele defalcate din TVA sunt în general aceleaşi cu cele ale celorlalţi edili din judeţ. În plus s-a pus problema localităţilor din zona de munte, în care legislaţia prevede scutiri de taxe în valoare de 50% pentru beneficiarii “Legii Moţilor”. De asemenea, s-a solicitat executivului judeţean o mai mare atenţie pentru susţinerea comunelor aflate în zonele periferice ale judeţului care, potrivit edililor, au fost mereu neglijate în ceea ce priveşte alocările în timpul administraţiilor trecute.

         Seria consultărilor cu primarii va continua prin discuţiile care vor avea loc cu reprezentanţii municipiilor şi oraşului Huedin, la final urmând să fie organizate discuţii cu partidele politice reprezentate în Consiliul Judeţean.

Biroul de presă
20.01.2010