Intalnire lucru Strategie Culturala judet Cluj

Astăzi, 19.07.2011, sub coordonarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, domnişoara Fekete Emoke, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, reprezentată de domnul director Leonard Horvath, a avut loc o întâlnire de lucru referitoare la elaborarea Strategiei Culturale a Judeţului Cluj.
     Scopul principal al acestei întâlniri, la care au participat atât preşedinţii celor cinci comisii de specialitate însărcinate cu elaborarea Strategiei Culturale a Judeţului Cluj  (Guttmann Szabolcs Istvan, Călin Stegerean, Marius Tabacu, Victor Cubleşan şi Szakats Istvan), cât şi reprezentanţi ai celor mai semnificative instituţii culturale din judeţ alături de reprezentanţi ai ONG-urilor, dar şi reprezentanţi ai Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA (societatea responsabilă de elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Cluj 2014-2020), l-a reprezentat interconectarea celor două structuri şi crearea premiselor necesare în vederea asigurării unui caracter unitar şi coerent al acestui demers.
     În acest sens, în urma întâlnirii, s-a stabilit faptul că reprezentanţii IRCETT SA urmează să sprijine activitatea celor cinci comisii de specialitate prin furnizarea consultanţei de specialitate şi metodologice. La rândul lor, la finele lunii septembrie, preşedinţii celor cinci comisii de specialitate urmează să pună la dispoziţia IRCETT analizele SWOT sectoriale referitoare la domeniile corespunzătoare ariei lor de activitate.
     Reamintim în acest context faptul că instituţia Consiliului Judeţean Cluj a demarat elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Cluj 2014-2020 în cadrul unui proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, implementat cu sprijinul consultanţilor de specialitate – Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT) şi Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Una dintre priorităţile viitoarei strategii de dezvoltare a judeţului este restaurarea, protecţia şi conservarea obiectivelor cu potenţial turistic care sunt incluse în patrimoniul UNESCO, patrimoniul cultural naţional şi patrimoniul cultural local din judeţ. În cadrul acestui proiect, a fost deja elaborat un draft al analizei situaţiei existente şi analizei SWOT pentru domeniul culturii şi patrimoniului, documente care urmează să fie îmbunătăţite în cursul acestei luni.
     Următorul pas în conceperea celor două documente de planificare strategică de la nivelul judeţului îl reprezintă elaborarea strategiei propriu-zise în domeniul culturii şi al patrimoniului cultural, inclusiv a portofoliului de proiecte prioritare ale judeţului, precum şi a unui plan de acţiune pentru punerea în aplicare a acestora. Succesul acestui demers depinde însă de implicarea activă, în cadrul unui proces participativ, a tuturor celor care susţin activitatea culturală de la nivelul judeţului.

Biroul de Presă
19.07.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW