Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire DGASPC ref. descurajare cersetorie infantila

Intalnire DGASPC ref. descurajare cersetorie infantila

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

Informare de presă

Ref: Întâlnire de lucru în vederea descurajării cerşetoriei în rândul minorilor 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, prin intermediul Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă în domeniul asistenţei sociale, telefon cazuri urgenţă adulţi/copii, copii care au comis fapte penale şi nu răspund penal, copiii străzii, organizează mâine, 11 aprilie 2013, cu începere de la ora 10.00, la sediul instituţiei din strada G-ral Eremia Grigorescu, nr. 37, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Serviciilor de Asistenţă Socială şi ai Poliţiei Locale din cele cinci municipii ale judeţului Cluj şi oraşul Huedin, cu tema  „Descurajează cerşetoria”. 

Această întâlnire are loc în cadrul unui proiect demarat de DGASPC Cluj în scopul conştientizării comunităţii asupra responsabilităţii fiecărei persoane în ceea ce priveşte respectarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale copiilor în general şi, ale copiilor străzii, în special. De asemenea, în urma acestei întrevederi se vor identifica modalităţi eficiente de diminuare a prezenţei minorilor cerşetori pe stradă sau în locurile publice.

Reamintim în acest context faptul că DGASPC Cluj are o bogată experienţă în domeniul social, acumulată de-a lungul numeroaselor activităţi derulate pe parcursul ultimilor ani în ceea ce priveşte integrarea copiilor străzii. Având în vedere acest aspect, Direcţia consideră că o intervenÈ›ie promptă la nivelul comunităţii, precum şi o abordare atentă a acestui fenomen, cu implicarea tuturor factorilor de răspundere, este mai mult decât necesară şi utilă.

 

  Biroul de presă

  10 aprilie 2013