Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Intalnire delegatie Tarile de Jos

Intalnire delegatie Tarile de Jos

                                                                                             

                                                      CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Întâlnire delegaţie Ţările de Jos

       Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alexandru Coroian, a avut astăzi, 24.02.2012, o întâlnire cu Excelenţa Sa, Consulul Onorific al Olandei la Cluj, dl. Wouter Reijers. Acesta a fost însoţit în vizita sa de d-na Anca Pianoschi, consilier economic al Consulatului Olandei la Cluj.
        Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alexandru Coroian, a exprimat deschiderea forului judeţean în ceea ce priveşte atragerea de investiţii în zona Clujului şi şi-a exprimat satisfacţia pentru interesul manifestat de firmele olandeze care doresc să deruleze activităţi în judeţul nostru.
        În cadrul întâlnirii au fost abordate în special aspecte referitoare la principalele proiecte de investiţii aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, cu accent pe Parcurile Industriale Tetarom. Astfel, au fost purtate discuţii legate de înfiinţarea noului parc industrial Tetarom IV, parc industrial care va avea o suprafaţă de circa 85 de hectare, 25 dintre acestea urmând să fie rezervate pentru construirea unui parc fotovoltaic. Totodată, au fost prezentate facilităţile pe care SC Tetarom SA, societate pe acţiuni aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, le poate pune la dispoziţia companiilor olandeze dornice de a investi în domeniul tehnologiilor avansate şi a celor nepoluante.
      „Am convenit împreună cu reprezentantul Olandei la Cluj să derulăm o serie de întâlniri comune în care să implicăm mediul de afaceri local, precum şi instituţiile cu competenţe în sectorul economic. Noi am prezentat oportunităţile oferite de sistemul nostru de parcuri industriale, unde sunt binevenite şi investiţiile olandeze. Am realizat un prim pas, important, în stabilirea unui mecanism concret de colaborare cu partea olandeză. Urmează ca în viitor să dăm şi consistenţă acestui demers”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alexandru Coroian.
       Excelenţa Sa, Consulul Onorific al Olandei la Cluj, dl. Wouter Reijers, în vederea înlesnirii comunicării între părţi, a propus organizarea unor întâlniri trimestriale, între reprezentanţii instituţiilor publice precum Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Agenţia pentru Protecţia Mediului, I.T.M., cu investitori străini interesaţi de judeţul Cluj.
       Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alexandru Coroian a convenit, împreună cu Consulul Onorific al Olandei la Cluj, să stabilească o comunicare instituţională pentru o informare reciprocă pe zonele de interes comun.


Biroul de presă
24.02.2012