Intalnire delegatie proiect Comenius

Consiliul Judeţean Cluj a primit astăzi, 03.03.2011, vizita unei delegaţii străine, delegaţie compusă din reprezentanţi a cinci şcoli speciale din Italia, Belgia, Irlanda, Turcia şi România.  Vizita acestora s-a desfăşurat în contextul în care, în perioada 1-4 martie 2011, Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, găzduieşte reuniunea de proiect cu tema „Imaginaţie, simboluri, creativitate şi elevii cu autism”. Reuniunea este parte a parteneriatului multilateral Comenius „AUT AUT Community Learning: Network of Teachers on Autism” încheiat pentru 2009-2011 cu şcolile partenere CEIS „Remo Bordoni” din Rimini/ Italia, VZW De Ranken Sint-Janshof din Mechelen/ Belgia, Realt na Mara School and Centre for Autism din Dundalk/Irlanda şi Atatürk Ilkögretim Okulu din Köprübasi/Turcia.

Parteneriatul vizează schimbul de bune practici pe tema educării elevilor cu tulburări din spectrul autist, reunite, în final, sub forma website-ului www.autautaut.com. Parteneriatele tip Comenius sunt finanţate de către Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.”

În cadrul vizitei, membrii delegaţiilor şi-au exprimat interesul faţă de programele Consiliului Judeţean Cluj, acestora fiindu-le prezentate principalele atribuţii, iniţiative şi proiecte derulate, în curs de derulare sau propuse spre realizare de către Consiliul Judeţean Cluj. În acest context, delegaţiile  străine s-au arătat interesate de proiectele derulate de către Consiliul Judeţean în domeniul serviciilor sociale, pentru protecţia copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi, a familiei şi a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială. Totodată, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au reafirmat intenţia de a extinde relaţiile de cooperare externă, inclusiv cu regiunile reprezentate în cadrul întâlnirii, în scopul diseminării şi replicării la nivel european a unor modele de bune practici în domeniul educaţiei speciale şi a unor proiecte de succes în domeniu. Nu în ultimul rând, partea română şi-a exprimat interesul de a participa alături de parteneri europeni la depunerea şi implementarea cât mai multor proiecte cu finanţare europeană.

   Pe parcursul reuniunii de la Cluj-Napoca oaspeţii din şcolile partenere au participat la activităţi educaţionale specifice în cadrul Centrului Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă, au susţinut lucrări pe tematica întâlnirii în faţa studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Cluj-Napoca, au vizitat laboratorul  din clădirea Avalon a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializat în utilizarea realităţii virtuale/roboţilor în terapii specifice şi Centrul de Zi „Sf. Maria” pentru tineri cu dizabilităţi intelectuale.

 

 Biroul de presă

   03.03.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW