Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire delegatie italiana

Intalnire delegatie italiana

                                                        

                                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă
Ref: Întâlnire delegaţie italiană


        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a primit astăzi, 20.01.2010, vizita unei delegaţii din Regiunea Molise, Italia, condusă de Preşedintele Regiunii, d-nul Michele Iorio. Din delegaţia italiană au mai făcut parte oficiali ai Regiunii Molise, precum şi o delegaţie a Universităţii din Molise, în frunte cu rectorul acestei instituţii, prof. Dr. Giovanni Cannata.
        Discuţia s-a axat în principal pe prezentarea reciprocă a experienţei Regiunii Molise şi a judeţului Cluj din punctul de vedere al atragerii de fonduri europene, regiunea italiană având un grad de absorbţie a acestora de 100%. Au fost identificate situaţii comune,  axându-se pe colaborarea dintre mediul universitar, administraţie şi teritoriu. De asemenea, s-a remarcat un model comun la nivelul celor două părţi, reprezentat de politica parcurilor industriale sau tehnologice. În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a prezentat oportunităţile oferite de judeţ pentru posibilii investitori externi. Preşedintele Regiunii Molise a salutat proiectul Consiliului Judeţean de îmbunătăţire a infrastructurii din mediul rural, remarcând că aceeaşi preocupare strategică există şi în Italia, în scopul dezvoltării mediului rural pentru a stabiliza populaţia din acele zone.
        În final, cele două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării unor proiecte comune în perspectivă, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea parcurilor tehnologice şi ştiinţifice şi implementarea unor proiecte de dezvoltare a zonelor rurale.

  

Biroul de presă
20.01.2010